Economie

Wordt Warenhuis.Groningen de nieuwe V&D? In twee dagen tijd 75 nieuwe winkels er bij

De tijd van warenhuizen in Groningen leek helemaal voorbij. Geen V&D meer aan de Grote Markt. Geen Topshelf. Geen Bijenkorf meer in de Herestraat, en zelfs Hema heeft het zwaar. Maar plotseling lijkt er belangstelling voor een totaal nieuw warenhuis in Groningen. Een digitaal warenhuis, wel te verstaan. Vorig jaar gaf de Groningen City Club opdracht voor de bouw er van: Warenhuis.Groningen.nl  En nét nu de corona-crisis volledig is uitgebroken is dit warenhuis nagenoeg klaar. Het kan nu een alternatief en platform worden voor alle winkeliers in de binnenstad van Groningen. Zij hebben vaak unieke producten die je niet kunt kopen bij Bol.com, maar die iedereen lekker vanuit huis kan kopen, en ook nog eens pijlsnel kan laten bezorgen door Dropper.


Leestijd: 1 minuut

Wordt Warenhuis.Groningen de nieuwe V&D? In twee dagen tijd 75 nieuwe winkels er bij
Wordt Warenhuis.Groningen de nieuwe V&D? In twee dagen tijd 75 nieuwe winkels er bij

Afgelopen maandagmiddag kondigde de Groningen City Club aan dat ondernemers gevestigd in de gemeente Groningen zich kosteloos konden aanmelden bij www.warenhuisgroningen.nl. Hier werd door retailers in de gemeente massaal gehoor aan gegeven. Bijna 75 ondernemers hebben zich in de afgelopen 2 dagen gemeld en zullen in de komende dagen worden toegevoegd aan Warenhuis Groningen.

Warenhuis Groningen biedt de fysieke winkelier de mogelijkheid om het gehele productassortiment ook online te kunnen aanbieden. Op deze manier kunnen lokale consumenten bij lokale ondernemers blijven kopen. Bezorging door fietskoeriers van Dropper is vooralsnog gratis! Ondernemers die zich nu aanmelden, betalen geen lidmaatschapskosten ter hoogte van EUR 200,- voor het jaar 2020!

De Groningen City Club is blij met de interesse in het Warenhuis Groningen. Voorzitter Eric Bos: “Het is belangrijk dat we als ondernemers gezamenlijk een signaal afgeven richting de consument. Ondersteun de lokale ondernemer, koop lokaal! Dat kan alleen als we ook daadwerkelijk een vuist maken en zoveel mogelijk ondernemers hun producten gaan aanbieden op het digitale platform”.

In de komende periode zullen extra functionaliteiten en initiatieven worden toegevoegd aan Warenhuis Groningen.

“De focus ligt nu eerst op het toevoegen van zoveel mogelijk ondernemers, maar we hebben uiteraard nog wensen. Zo zijn we onder andere in gesprek over het aanbieden van samengestelde (cadeau)pakketten, waar in december door enkele ondernemers al mee is geëxperimenteerd”, aldus Eric Bos.

Ondernemers kunnen zich nog steeds kosteloos aanmelden om deel te nemen aan Warenhuis Groningen. Via de link www.warenhuisgroningen.nl/aanmelden kunnen geïnteresseerde ondernemers zich registreren. Zij worden binnen 48 uur benaderd door de organisatie Zupr die ervoor zorgt dat ondernemers online