Economie

Partnerbijdrage

Zo maak je je auto schoon en klaar voor de zomer

Ga je dit jaar met de auto op vakantie? Dan is het een goed idee om hem van tevoren even goed schoon te maken, van binnen en van buiten. Dat zorgt ervoor dat je tijdens je vakantie geen last hebt van vervelende luchtjes, stof of rommel in de auto, en met een gerust hart de weg op kunt. In dit artikel vertellen we hoe je het interieur van je auto grondig schoon kunt maken, van de automatten tot het dashboard. Lees dus snel verder als je van plan bent binnenkort je auto schoon te maken!


Leestijd: 1 minuut

Zo maak je je auto schoon en klaar voor de zomer
Zo maak je je auto schoon en klaar voor de zomer

Het is een goed idee het interieur van je auto eens in de zoveel tijd schoon te maken. Bij verschillende wasstraten kun je na een wasbeurt kosteloos gebruik maken van de schoonmaakapparatuur, zoals speciale stofzuigers voor het interieur. Ruim van tevoren alle eventuele rommeltjes en bonnetjes op die zich in de loop der weken op de vloer van de auto hebben opgehoopt. Je kunt de automatten losmaken en grondig reinigen of stofzuigen, en daarna ook de bodem van de auto reinigen. Soms kom je er tijdens het schoonmaken van de automatten achter dat deze sterk versleten zijn. In dat geval kun je het beste een nieuw, schoon setje bestellen.

Ga je nieuwe automatten kopen om het interieur van je auto klaar te maken van de zomer, dan kun je het beste matten op maat kopen. Daarbij zijn de automatten speciaal gemaakt voor jouw merk en model auto. Dat heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het ervoor dat de bevestigingspunten op de juiste plekken in de auto aanwezig zijn, en dat ze dus niet door de auto zullen schuiven. Ook kun je dit soort matten volledig naar eigen smaak laten maken.

Met nieuwe, schone automatten kun je weer fris de weg op. Het leuke aan automatten op maat is dat je deze matten op verschillende manieren helemaal naar je eigen wens kunt maken. Zo kun je doorgaans de kleur van de matten zelf kiezen, en heb je ook keuze wanneer het aankomt op materiaalsoort. Kies jij voor rubberen automatten die wel tegen een stootje kunnen, of juist voor luxe velours matten? De keuze is aan jou. Naast de standaardkleuren zoals antraciet en zwart, kun je ook kiezen voor opvallende kleuren zoals rood en blauw. Zo ziet je auto er in een handomdraai weer mooi uit van binnen!