Economie

Zoek je een nieuwe baan in Groningen? “Check the New Bizz” helpt naar functies in de bouw

Veel mensen zijn – al dan niet ten gevolge van de coronacrisis – op zoek naar een nieuwe baan in Groningen. Mogelijk heeft de bouwsector hen iets te bieden, want daar zijn zéer uiteenlopende functies beschikbaar, zeker niet alleen technische. Om mensen te helpen zich te oriënteren op aantrekkelijke functies is er in Groningen een bijzonder programma ontwikkeld, onder de naam “Check the New Bizz in de bouw”. Woensdagmorgen 7 april is er een informatiebijeenkomst.


Leestijd: 2 minuten

Zoek je een nieuwe baan in Groningen? “Check the New Bizz” helpt naar functies in de bouw
Zoek je een nieuwe baan in Groningen? “Check the New Bizz” helpt naar functies in de bouw

Om mensen te helpen die erover denken een andere richting in te slaan is er in Groningen op initiatief van Stichting OTP een bijzonder programma ontwikkeld onder de naam: “Check the New Bizz in de bouw”. Het bijzondere van dit programma is dat grote bouwbedrijven, instellingen en onderwijs zich hebben verenigd. Samen zetten ze hun schouders eronder om mensen te helpen bij hun heroriëntatie. Aan het programma wordt meegewerkt door bouwbedrijven als Van Wijnen, VolkerWessels en Heijmans, het Alfa-college en Stichting OTP. Ook Bouwend Nederland, House of Skills en verschillende gemeenten doen mee.

“Er gaat veel veranderen in de detailhandel en veel bedrijven zullen verdwijnen, helaas. Maar ook in het bankwezen gaan functies verdwijnen. Dat is droevig voor de mensen in deze sectoren. Aan de andere kant zijn er gelukkig nog sectoren waar ze erg veel werk hebben. Eén zo’n sector is de bouw. Daarbij is het beslist niet zo dat ze alleen metselaars en timmerlieden zoeken: het werk is er zeer gevarieerd en de functies ook”, vertelt Ingrid Veldscholten, manager bij het aan de Atoomweg gevestigde Stichting OTP.

Het bijzondere van Check the New Bizz is dat belangstellenden intensieve begeleiding krijgen. En wanneer alles gaat zoals gewenst, eindigt het met een betaalde baan.

“Een aantrekkelijk onderdeel van ons plan is dat we met mensen die we hebben gescreend eerst op bedrijfsbezoek gaan. Dan kunnen we kijken of een functie inderdaad interessant is. En als dat zo is, bieden we maatwerk, voor om- of bijscholing”, zegt Ingrid.

Tamara Post is werkgeversadviseur bij de gemeente Eemsdelta, en ook zij heeft hoge verwachtingen van de nieuwe aanpak via Check the New Bizz. “Er zitten zóveel mensen thuis, al dan niet gedwongen door corona. Dit is een uitstekend moment voor heroriëntatie, om werkzoekers en bedrijven met vacatures bij elkaar te brengen.”. “In de bouw en de techniek worden veel mensen gezocht, voor bijzondere functies. Vaak gaat het ook om leidinggevende functies, maar vooral ook onbekendere functies, zoals Uitvoerder of Opzichter, waarbij het minder van belang is dat je een pure specialist bent in de bouw”, zo betoogt ze. Alleen al in de bouw waren er in januari in de provincie Groningen ruim elfhonderd vacatures

Het project Check the New Bizz richt zich op inwoners van de gemeente Groningen, maar ook in de provincie. “Waar je ook woont: als je gemotiveerd bent om een nieuwe weg in te slaan, dan vinden we een plek voor je”, is de boodschap van Tamara aan veel werkzoekenden.

Meer weten over Check the New Bizz? Neem dan een kijkje op de website: www.otp.nl/bouw . Daar kun je je ook aanmelden voor de online voorlichting op woensdag 7 april om 10.00 uur.

Facebook: https://www.facebook.com/otpgroningen/

LinkedIn:  https://www.linkedin.com/company/otp-groningen https://www.linkedin.com/company/otp-groningen