Economie

Zomers bijpraten in De Puddingfabriek in Groningen door leden van Commerciële Clubs

Warm was het niet. Maar gezellig was het zéker, tijdens een traditionele zomerborrel van commerciële clubs in Groningen in De Puddingabriek.

Ondernemers en vertegenwoordigers van overheid en onderwijs konden na een lange zomervakantie weer helemaal bijpraten tijdens een bijeenkomst van de Commercieele Club Groningen (CCG) en de Jongeren Commerciële Club Groningen (JCC).

Beide netwerkverenigingen hadden donderdag hun traditionele ‘zomerborrel’ georganiseerd, deze keer in De Puddingfabriek in de Viaductstraat. De bijeenkomst werd bezocht door tientallen aanwezigen die ontspannen konden bijpraten of juist nieuwe mensen konden ontmoeten om zo hun netwerk te vergroten.

De aanwezigen werden toegesproken door voorzitter Joost van Keulen van de CCG, oud-wethouder van Groningen en door Andreas Ensing, vice-voorzitter van de JCC.

Joost van Keulen stipte aan dat de Commercieele Club Groningen dit jaar weliswaar officieel 75 jaar is geworden, maar dat dat vólgend jaar groots wordt gevierd. In verband met corona zijn alle festiviteiten die voor dit najaar waren gepland, afgelast. In oktober wil de CCG plannen bekend maken om het gedenkwaardige jubileum – het is één van de oudste netwerkverenigingen van Neder land – volgend jaar alsnog luister bij te zetten.

Ooit was de Commercieele Club Groningen vooral bedoeld voor ondernemend Groningen. En nog steeds telt de vereniging veel ondernemers onder haar leden, maar de club staat nadrukkelijk ook open voor vertegenwoordigers van overheid en onderwijs. Door op die manier netwerken te helpen ontstaan hoopt de vereniging uiteindelijk de economie van de stad Groningen te stimuleren, want waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en contacten leggen, ontstaan vaak ook nieuwe ideeën en nieuwe initiatieven, zo is de gedachte.

Of dat in de praktijk ook zo uit pakt, dat is nu nog niet te zeggen. Maar er werd in elk geval wel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om gezellig met een hapje en een drankje de zomer uit te luiden.


Leestijd: < 1 minuut

Zomers bijpraten in De Puddingfabriek in Groningen door leden van Commerciële Clubs
Zomers bijpraten in De Puddingfabriek in Groningen door leden van Commerciële Clubs