Innovatie

Groningse Omapost start met Coromapost

De Groningse startup Omapost is donderdag gestart met Coromapost. Veel ouderen zijn kwetsbaar voor het coronavirus en instanties adviseren het contact met bejaarden zoveel mogelijk te beperken. Om de Nederlandse opa’s en oma’s op een veilige manier te laten weten dat er aan ze gedacht wordt kan er met Coromapost een kaartje worden gestuurd.


Leestijd: 1 minuut

Groningse Omapost start met Coromapost
Groningse Omapost start met Coromapost

De worden tegen kostprijs verzonden. De actie heeft dus geen winstoogmerk, benadrukt Omapost.

"Heel veel kleinkinderen durven niet meer bij hun opa of oma langs, uit angst om het virus over te brengen. En dat is dus ook het advies van veel instanties. Sommige oma's zijn daarom helemaal van de kaart door corona. Daarom biedt Omapost de mogelijkheid om oma's en opa's een kaartje te sturen. Met de post. Zo kan iedereen toch nog persoonlijk in contact blijven met grootouders zonder ze ziek te maken", aldus het Groningse bedrijf.

Via cor.omapost.nl kan iedereen snel en makkelijk met een zelfgemaakte foto vanaf de smartphone of tablet een kaartje sturen. Van papier. Met de post. Er zijn ook speciale ontwerpen, om onze oma's en opa's te laten weten dat er aan ze gedacht wordt.