Innovatie

Berlijners openen nieuwe Duitse brood- en banketbakkerij in Groningen

Jarenlang heeft Sabine Mulder in haar geboortestad Berlijn een ambachtelijke brood- en banketbakkerij gerund. Ze verhuisde naar Groningen en is daar nu eenzelfde bedrijf gestart. Ze doet dit samen met haar echtgenoot Ruud Mulder, een Groninger die bijna twintig jaar in Berlijn woonde. Hun “Berliner Bak Shop” is gevestigd aan de Van Lenneplaan 15 in de Wijert. Enkele keren per week worden authentieke Duitse ingrediënten en producten aangevoerd vanuit Berlijn. Deze kunnen ook ter plekke worden genuttigd, omdat de Duitse specialiteitenwinkel wordt gecombineerd met eenkonditorei. Klanten worden daar met ouderwetse “gemütlichkeit” ontvangen door de Berlijnse gastvrouw.


Leestijd: 1 minuut

Het assortiment bestaat uit Duitse brood- en banketspecialiteiten met namen zoals Kaiserbroetchen, Kirschplunder, Streuselschnekcke, Langenstange en Schwarzwalder Schnitte. De ambachtelijke producten worden ter plekke bereid
en afgebakken. De Berliner Bak Shop is zeven dagen per week geopend, op maandag tot en met zaterdag zelfs vanaf zeven uur ’s ochtends.

De ondernemers richten zich niet alleen op de directe omgeving van de wijk de Wijert, maar op liefhebbers uit de gehele stad Groningen en omgeving.

Ondanks haar jarenlange ervaring in de Duitse bakkerswereld heeft Sabine Mulder met haar man Ruud onlangs nog stage gelopen bij een moderne specialiteitenzaak in Berlijn, om zich ook de laatste vaktrends eigen te maken.