Innovatie

Digitale Top komt naar Groningen: ‘Erkenning voor groeiende betekenis noordelijke digitale branche’

Eén ding is overduidelijk sinds de uitbraak van het corona-virus: veel activiteiten kunnen nog redelijk normaal doorgaan dankzij de digitale ontwikkelingen. En die digitalisering zal de komende jaren ook nog hard doorzetten.  Voor de economie van Groningen is het een goede zaak dat er tal van bedrijven zijn die zich bezig houden met digitalisering. Dat er ook landelijk erkenning is voor de groeiende betekenis van Groningen op het gebied van digitalisering, blijkt uit het feit dat de Topconferentie “Nederland Digitaal” in februari in Groningen gehouden zal worden. Tot grote blijdschap van Fred Hassert, voorzitter van de organisatie Samenwerking Noord.


Leestijd: 2 minuten

Digitale Top komt naar Groningen: ‘Erkenning voor groeiende betekenis noordelijke digitale branche’
Digitale Top komt naar Groningen: ‘Erkenning voor groeiende betekenis noordelijke digitale branche’

‘Dat de conferentie Nederland Digitaal, ook wel “de Digitale Top” genoemd, in februari in het Noorden wordt gehouden, is geweldig nieuws voor Groningen, Friesland en Drenthe. Het geeft ons de mogelijkheid om veel zaken op het gebied van digitalisering waar we hier aan werken, in de etalage te plaatsen. Dan kan ook de rest van Nederland dát zien wat wij hier al lang weten: dat hier een bruisende digitale cultuur is ontstaan. We zullen laten zien wat we hier allemaal kunnen: het Noorden is áan! En we blijven ook áan!’

Dat zegt Fred Hassert, voorzitter van Samenwerking Noord in reactie op het nieuws dat de top Nederland Digitaal op 8 en 9 februari alsnog in het Noorden wordt gehouden.

De organisatie van het evenement is dan in handen van enerzijds de organisatie ‘Noorden Digitaal’  (een organisatie die de digitalisering van het Noorden wil bevorderen en daar iedereen graag bij wil betrekken), en anderzijds de conferentie ‘Nederland Digitaal’ (een initiatief van de ministeries van Economisch Zaken en Binnenlandse Zaken). Daarbij zal het Noorden één dag vullen, en de ministeries de tweede. Maar wel zijn de programmaonderdelen in elkaar vervlochten: het is één conferentie.

Fred Hassert is zeer blij met het feit dat de conferentie in het Noorden, met name in Groningen, gehouden zal worden. Dat evenement had hier in maart al gehouden zullen worden, maar in verband met corona moest dat worden uitgesteld.

Het is een conferentie van landelijke betekenis, waarin kabinet, ondernemers, onderzoekers, maatschappelijke organisaties en regionale en lokale overheden samen werken. Het evenement past bij de ambitie van de Nederlandse Digitaliseringsstrategie om ons land digitaal koploper van Europa te maken. Het is de tweede keer in Nederland dat conferentie gehouden gaat worden.

‘Dat de conferentie naar het Noorden komt is een erkenning voor het feit dat wij hier op digitaal gebied ons mannetje staan. Helaas kunnen we er in verband met corona geen groot publieksevenement van maken, anders hadden we de bevolking hier ook mooie voorbeelden kunnen laten zien van waar we mee bezig zijn.’

‘ Ik denk dat de conferentie, op 8 en 9 februari, een hybride karakter krijgt: dat ze zoveel mogelijk online zullen gaan doen, maar dat we ook mensen kunnen ontmoeten, onder de condities van de anderhalve meter samenleving uiteraard. We zullen in samenwerking met de ministeries met mooie creatieve oplossingen komen om er een leuk en interactief evenement van te maken’, zegt Hassert.

(Het volledige interview is te vinden op de website van Samenwerking Noord)