Innovatie

Nieuwe website duurzaamgroningen.nl online

Maandag werd duurzaamgroningen.nl gelanceerd. Eén plek waar je alles kunt vinden over duurzamer doen binnen de gemeente Groningen. Van praktische informatie tot subsidies en van stappenplan tot ervaringen van buurtgenoten. De website is een initiatief van de gemeente Groningen


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe website duurzaamgroningen.nl online
Nieuwe website duurzaamgroningen.nl online

Stap voor stap verduurzamen en leren van elkaar

Inwoners kunnen via de website stap voor stap aan de slag met thema’s als huis, tuin & omgeving, vervoer, voedsel, afval en hergebruik én ondernemen. Van je woning slim en voordelig energiezuinig maken tot gezond én goedkoop eten. Daarbij lees je verhalen van duurzame buurtgenoten. Wethouder Energie & Duurzame Mobiliteit, Philip Broeksma: “Het kan groot klinken ‘duurzaamheid’. Toch is de eerste stap vaak een kleine: Haal wat tegels uit de tuin, pak eens vaker de fiets, douche wat korter en ga naar duurzaamgroningen.nl. Begin zo klein als je kunt en zo groot als je wilt. Zo zet je iets in beweging; jezelf en vaak ook anderen.”

Unieke ‘jouw buurt’ functie

Uniek aan duurzaamgroningen.nl is de ‘jouw buurt’ functie. Inwoners kunnen via hun postcode zien wat er in de buurt te doen is. ”Samen in je buurt aan de slag zorgt voor verbinding. Je komt met elkaar in contact en deelt ervaringen. Dat werkt motiverend. We roepen iedereen op om de lokale duurzame initiatieven die nog missen, via die pagina aan ons door te geven”, aldus Aline Bus, communicatiecoördinator van Duurzaam Groningen.

Lanceringscampagne: Ga zo door Groningers

De komende tijd zal Duurzaam Groningen zowel offline als online voorbij komen. “Dat doen we door te laten we zien wat de inwoners van deze gemeente samen al bewerkstelligd hebben. Zo zijn er alleen vorig jaar al 60.905 zonnepanelen geplaatst door inwoners en bedrijven en 3.110 geveltuintjes aangelegd. Dit werkt aanstekelijk: als je ziet wat er allemaal al gedaan wordt, dan motiveert dat om mee te doen. Dat is één van de inzichten die we hebben opgedaan van gedragspsycholoog Linda Steg, tijdens het ontwikkelen van dit platform”, legt Aline Bus uit.

Een van de campagnebeelden
Een van de campagnebeelden
Een van de campagnebeelden
Een van de campagnebeelden