Innovatie

Energiehub050 geopend: "Zonder vakmensen komen we niet verder in de energietransitie"

Woensdag 26 juni is Energiehub050 geopend op het Suikerterrein in Groningen. Hier wordt, door intensieve samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven, ingezet op het opleiden en bijscholen van vakmensen die werkzaam zijn in de aanleg van technische installaties die de energietransitie mogelijk maken.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Energiehub050
Foto | Energiehub050

Wethouder Carine Bloemhoff was aanwezig om de hub te openen. “Zonder deze vakmensen komen we niet verder in de energietransitie. De duurzame doelen die we met elkaar gesteld hebben in Groningen kunnen alleen behaald worden als we de vakmensen hebben om dit mooie werk uit te voeren.”

De opening werd afgesloten met de ondertekening van het partnerschap van de gemeente Groningen met Energiehub050. Met het aangaan van het partnerschap met Energiehub050 is nu ook het MBO-onderwijs in de keten van energietransitie vertegenwoordigd in het netwerk van de gemeente naast Entrance en New Energy Coalition.

“De gemeente Groningen sluit zich graag aan als partner bij Energiehub050 om samen met het onderwijs en bedrijfsleven ons hard te maken voor voldoende en adequaat opgeleide vakmensen”, zegt Bloemhoff

Met de officiële opening is de Energiehub050 klaar om opleidingen te verzorgen.