Innovatie

Europese Nacht van de Onderzoekers vrijdag in Forum Groningen

Forum Groningen staat komende vrijdag 30 september in het teken van de “Europese Nacht van de Onderzoekers”, een internationaal evenement om wetenschap “te vieren en bevragen”.


Leestijd: 1 minuut

Europese Nacht van de Onderzoekers vrijdag in Forum Groningen
Europese Nacht van de Onderzoekers vrijdag in Forum Groningen

In Groningen staat deze Nacht dit jaar in het bijzonder in het teken van het thema Vrouw & Wetenschap. Met bijdragen van onder meer Anna Gimbrère, Malvina Nissim, Lise Jans, Devika Partiman, Janka Stoker en Marlene Bakker.

Programma

Hoe zorgen we voor een meer inclusieve kijk op maatschappelijke uitdagingen? Onder leiding van presentatrice Anna Gimbrère gaan we aan de hand van gesprekken, debat, quizzen en interactieve opstellingen op zoek naar antwoorden. Met o.a. Devika Partiman (ondernemer en social activist Stem op een Vrouw), Janka Stoker (directeur van In the Lead en hoogleraar Leiderschap, RUG), Malvina Nassim (hoogleraar Computationele Taalkunde en Maatschappijen, RUG) en Marlene Bakker (Groningstalige singer-songwriter).

Na afloop is er een borrel met interactieve wetenschapsinstallaties zoals een Man/Vrouw Machine, en de mogelijkheid tot netwerken.

Vrouw & Wetenschap & Groningen

Groningen is de stad waar vrouwen geschiedenis schrijven in de wetenschap, met Aletta Jacobs als eerste vrouwelijke student en Jantina Tammes als eerste vrouwelijke hoogleraar. Ook promoveren er al jaren meer vrouwen dan mannen aan de RUG. Toch zijn we er nog niet. Vrouwenrechten staan nog altijd onder druk, vrouwen stromen nog steeds te weinig door naar de top en vrouwen zijn veel minder vaak dan mannen onderwerp van onderzoek. Dat terwijl het vrouwelijk perspectief meer dan ooit nodig is, aldus de organisatie.

Praktisch

  • Wanneer: Vrijdag 30 september 2022, 19.00-23.00 uur
  • Waar: Forum Groningen
  • Wie: voor onderzoekers, studenten en geïnteresseerden (x/v/m)
  • Kijk voor meer informatie over tickets op de website van Forum Groningen.

.Foto boven: Rathenau Instituut