Innovatie

FC Groningen experimenteert met duurzame drinkbekers

Tijdens de wedstrijden van FC Groningen tegen ADO Den Haag en Jong PSV krijgen supporters op de Koeman Tribune hun drankjes anders geserveerd dan ze gewend zijn. De club test op deze speeldagen het gebruik van duurzame drinkbekers. FC Groningen hoopt de duurzame bekers nog voor de winterstop in te voeren op alle tribunes van de Euroborg.


Leestijd: 1 minuut

Foto | FC Groningen
Foto | FC Groningen

Met de invoering van de nieuwe bekers speelt de voetbalclub in op het verbod op plastic wegwerpbekers dat per 1 januari 2024 ingaat. “Door een wetswijziging zijn wegwerpbekers vanaf volgend kalenderjaar verboden,” zegt Remko Fuchs, horecamanager van FC Groningen. “Deze regelgeving moet onnodig gebruik van plastic tegengaan en als club die voor duurzaamheid staat, voelen wij de verantwoordelijkheid om hieraan nu al een bijdrage te leveren.”

FC Groningen geeft aan het gebruik van duurzame bekers nu al te willen testen om te voorkomen dat de club in 2024 voor verassingen komt te staan.

Speciaal ontwerp

De bekers zijn speciaal ontworpen voor de Groningse voetbalclub. Op de bekers zijn collage te zien van sfeeracties op de Noordtribune in de Euroborg.

Wie een drankje haalt betaalt eenmalig 2 euro. Na het nuttigen kan de beker weer ingeleverd worden voor een horecamunt of de betaalde 2 euro. Ook kunnen supporters kiezen om de beker als souvenir mee naar huis te nemen.