Innovatie

GCC helpt retailondernemers met online verkoop en – zichtbaarheid; tot 3.000 euro subsidie

De Groningen City Club en de gemeente Groningen gaan retailondernemers ondersteunen op het gebied van digitalisering. Retailondernemers kunnen zich aanmelden voor een traject waarbij ze ondersteuning en hulp krijgen bij het opzetten van een webshop óf voor een traject voor hulp bij online zichtbaarheid. Ondernemers die zich aanmelden, kunnen een tegemoetkoming in de kosten krijgen van maximaal 3.000 euro.  Het initiatief lijkt nu al een succes: er zijn al tientallen aanmeldingen.


Leestijd: 2 minuten

Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk
Groningers met bijstandsuitkering mogen bijverdienen met parttime werk

Volgens de GCC is het ene traject vooral gericht op het opstarten van een succesvolle webshop. In het tweede traject wordt ingezet op het ondersteunen van ondernemers, met of zonder webshop, die al wel online actief zijn, maar daar nog meer uit willen en kunnen halen.

“Voor beide trajecten zal er eerst een vrijblijvend intakegesprek plaatsvinden, waarin de wensen en behoeften van de ondernemer in kaart worden gebracht. Ook worden er twee verplichte trainingen aangeboden, om de kansen op succes te vergroten”, aldus Eric Bos – voorzitter van de Groningen City Club. “Uiteindelijk wil je ondernemers op weg helpen en de juiste handvatten aanreiken, zodat ze daarna zelfstandig en met goed resultaat hun digitaliseringsweg vervolgen”.

Subsidie tot max. € 3.000,-

Ondernemers die uiteindelijk besluiten om gebruik te maken van één van de trajecten kunnen een tegemoetkoming ontvangen van maximaal € 3.000,-. Een eigen bijdrage van minimaal € 500,- is verplicht. “Met alle ellende die ondernemers hebben gehad, wilden we een traject aanbieden waar ook echt het verschil mee kan worden gemaakt. Dat doe je niet met een beperkte bijdrage. We zijn daarom ook enorm blij dat de gemeente onze plannen ondersteunt en een forse financiële bijdrage levert”, aldus Bos.

Kick-off event 7 juni

Op dinsdagavond 7 juni staat het event ‘Digitalisering in je onderneming’ gepland voor ondernemers in de detailhandel. In vier korte break-out sessies worden de aanwezigen meegenomen in diverse onderwerpen op het gebied van digitalisering. Zo wordt er stil gestaan bij hoe een REEL te maken, hoe je meer uit je verkeer kunt halen, de online marketing strategie en komen de ins & outs van een webshop voorbij. Ook wordt er uitvoerig stil gestaan bij de mogelijkheden van beide trajecten, is er gelegenheid tot een speeddate met één van de expertbedrijven en kunnen ondernemers zich ter plekke aanmelden.  Deelname is kosteloos en meer informatie is te vinden op de website www.groningerondernemersacademy.nl