Innovatie

Gemeente steunt Groningse kenniseconomie

De gemeente Groningen stelt bijna 250.000 euro subsidie beschikbaar om de Groningse kenniseconomie te stimuleren. Het healthy ageing-project Implagres, waarbij Groningse bedrijven, de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen zijn betrokken, ontvangt 163.910 euro subsidie. Dit project richt zich op nieuwe geneesmiddelen tegen bepaalde kankers. Ook komt er 80.000 euro beschikbaar voor het energieproject Flexiheat dat is gericht op versnelde realisatie van warmtenetten.


Leestijd: 1 minuut

Het healthy ageing-project Implagres betreft de ontwikkeling en productie van een implanteerbaar geneesmiddel ter behandeling van prostaat- en borstkanker. Met de gemeentelijke bijdrage wordt een project van € 3.3 miljoen mogelijk. De gemeentelijke bijdrage fungeert als co-financiering van een SNN-subsidie. Het project is gericht op het tot maatschappelijke en economische waarde brengen van Groningse healthy ageing-kennis en levert meer dan 100 directe arbeidsplaatsen op. Omdat het project gericht is op het daadwerkelijk produceren van medicijnen biedt het project ook kansen voor lager opgeleiden.

Het andere project dat B&W ondersteunt is Flexiheat. Het gaat hierbij om een consortium van zeventien bedrijven en kennisinstellingen onder leiding van energiekennisbedrijf KEMA. Het project Flexiheat, met een omvang van € 2,3 miljoen, is gericht op versnelde realisatie van (duurzame) warmtenetten in Noord-Nederland door middel van de ontwikkeling van intelligente warmterotondes.