Innovatie

GGD schaalt af: vanaf oktober nog maar drie vaccinatielocaties in provincie

De meeste Groningers hebben al één of twee coronavaccinaties gehad en dus schaalt de GGD af. Van de negen vaccinatielocaties die er nu in de provincie zijn, blijven er na 1 oktober nog maar drie open. Je kunt dan alleen in Veendam, Zuidhorn en Groningen (MartiniPlaza) terecht voor een vaccinatie.


Leestijd: 1 minuut

Werkgevers: “Alleen gerichte aanpak vaccinatiegraad helpt om uit coronacrisis te komen”
Werkgevers: “Alleen gerichte aanpak vaccinatiegraad helpt om uit coronacrisis te komen”

Vaccinatiecampagne
Het hoogtepunt van de campagne lag in juni. Per dag zette GGD Groningen toen 7.000 vaccinaties. Nu veel mensen hun vaccinatie(s) hebben gehad worden er nog 3.000 – 4.000 prikken per dag gezet. De komende weken zal dit verder afnemen. Inmiddels heeft ruim tweederde van de Groningers zich laten vaccineren. De verwachting is dat GGD Groningen vanaf oktober nog ongeveer 500 vaccinaties per dag zal zetten. 

Jos Rietveld, directeur Publieke Gezondheid: “Begin van het jaar hebben we vaccinatielocaties verspreid over de provincie gerealiseerd. Op deze manier konden inwoners van de provincie dichtbij huis een prik halen. We zijn dankbaar voor de goede samenwerking in de regio, waardoor we dit zo snel en efficiënt hebben kunnen organiseren. De vaccinatiecampagne komt nu in een volgende fase. We gaan verder op drie locaties in de provincie. Hiermee zijn we nog altijd goed bereikbaar voor ieder die een vaccinatie wil halen.”  

Vanaf september zal GGD Groningen ook inzetten op lokaal maatwerk voor buurten of doelgroepen die qua vaccinatiegraad zijn achtergebleven. Dat zal gebeuren met mobiele teams of in de vorm van verplaatsbare units. 

Drie locaties in de provincie
De locatie Kardinge in Groningen sluit eind augustus, aangezien men daar weer een ijsvloer gaat leggen. De vaccinatielocaties in Stadskanaal, Warffum, Scheemda, Hoogezand en Appingedam sluiten op 1 oktober de deuren. In de weken daarvoor zal al een afbouw van priklijnen plaatsvinden. De locaties in Veendam en Zuidhorn blijven voorlopig open, net als MartiniPlaza in Groningen.  

Later dit jaar zal men bezien welke infrastructuur voor komend jaar nodig is, zodra landelijk meer duidelijk is over het vaccinatiebeleid op middellange termijn.