Innovatie

Groningen Seaports investeert €43,7 miljoen in industriegebied

Groningen Seaports N.V. gaat een bedrag van €43,7 miljoen investeren in het industriegebied Oosterhorn-Zuid in Delfzijl. Het betreffende gebied behoort al tot de gronden van Groningen Seaports en is dus geen uitbreiding. De algemene vergadering heeft op 18 maart 2022 het daartoe strekkende directiebesluit goedgekeurd. Ontwikkeling van dit gebied is noodzakelijk, aangezien de beschikbare ruimte in de haven steeds schaarser wordt, terwijl de industriële markt en bijbehorende ruimtevraag blijven groeien. Groningen Seaports ziet dit terug in een sterk toegenomen aantal bedrijven dat zich wil vestigen in haar beheersgebied.


Leestijd: 1 minuut

De circulaire- en biobased economie in Delfzijl is volop in ontwikkeling, waarbij wordt ingezet op verdere vergroening. De uitgevoerde marketingstrategie hierbij levert vele bedrijven op die zich willen vestigen in het gebied.

Door het inrichten van het gebied Oosterhorn-Zuid geeft Groningen Seaports invulling aan haar missie om op duurzame wijze industrieterreinen te ontwikkelen, te exploiteren en bij te dragen aan de werkgelegenheid in de regio. Groningen Seaports’ CEO Cas König is dan ook blij dat het algemeen bestuur heeft ingestemd met de plannen: “Wij zien al langere tijd dat de Groninger havens volop in ontwikkeling zijn. Zowel de Eemshaven als de terreinen in Delfzijl zijn gewilder dan ooit. Er zijn al vele partijen die een terreinreservering hebben afgesloten op Oosterhorn-Zuid of in de laatste fase zijn voor het afsluiten van een terreinreservering. De invulling van Oosterhorn-Zuid is van groot belang om als haven groen te kunnen blijven doorgroeien”.

Foto: Groningen Seaports | Koos Boertjens