Innovatie

Groningse Brand Creatives uitgeroepen tot het beste full service bureau

Het Groningse reclamebureau Brand Creatives is door het vakblad FONK Magazine uitgeroepen tot het beste full service reclamebureau van Nederland in de categorie middelgroot 2.


Leestijd: 1 minuut

Van studentenkamer naar de Euroborg

De Groningse ondernemer Benn Bus begon Brand Creatives in 2011 op zijn studentenkamer aan het Boterdiep in Groningen met de ambitie om uiteindelijk mee te doen met de grootste reclamebureaus van Nederland. Twaalf jaar later is het bureau gevestigd in het Euroborg Stadion en werken er bijna 20 mensen voor opdrachtgevers als EasyToys, Remia, Ziengs, Marne, Groningen Airport Eelde en in-lite.

“Noord-Nederlandse nuchterheid werkt”

Het gebeurt niet vaak dat een noordelijk reclamebureau hoog in de lijsten van beste agencies terechtkomt. “De meeste grote bureaus zitten inderdaad in de randstad”, vertelt Bus. “Daar zitten natuurlijk ook veel grote opdrachtgevers. Met onze manier van werken krijgen we toch een voet tussen de deur bij die opdrachtgevers. En dan zie je dat ze het wel verfrissend vinden, zo’n bureau dat met beide benen op de grond staat, hard werkt, niet moeilijk doet en normale tarieven rekent.”

Waardering door klanten

De ranglijst van FONK Magazine, de Fonk150, wordt samengesteld aan de hand van verschillende criteria. Een klanttevredenheidsonderzoek is een belangrijk onderdeel, zodat het een weerspiegeling is van de bureaus met de meest tevreden opdrachtgevers van Nederland. “Dat maakt deze erkenning extra bijzonder voor Brand Creatives. Het feit dat onze klanten ons zo waarderen doet mij het meest. Want we willen altijd werk leveren dat impact heeft en mensen raakt. Dan doen we het goed. Dus dit toont aan dat we op dat vlak de goede keuzes hebben gemaakt en door moeten gaan met waar we mee bezig zijn.”