Innovatie

Groningse Ecocert neemt TMS Holland in Emmen over

Het Groningse Ecocert – een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzorgen van certificaten voor energielabels voor ondernemingen – heeft branchegenoot TMS Holland uit Emmen overgenomen. De overname past in de ambitie van Ecocert om de eigen deskundigheid en kennis te vergroten en de marktpositie in Nederland te versterken.


Leestijd: 1 minuut

De strategische overname is onder andere gericht op het aantrekken van getalenteerd personeel in een krappe arbeidsmarkt en het vergroten van het marktaandeel van Ecocert in haar focusgebied, Noord-Nederland, zo laat het bedrijf weten.

Ecocert en TMS Holland, beiden bekend om hun inzet voor gecertificeerde en onafhankelijke verduurzaming middels energielabels en maatwerkadviezen, bundelen nu hun krachten om een nog grotere impact te maken op de regio Noord-Nederland. Met de officiële handtekening van voormalig eigenaar van TMS Holland, Martijn Rolink, is de overname formeel bevestigd.

“De overname van TMS Holland is een belangrijke mijlpaal voor Ecocert,” aldus Jos Bosscher, mede-eigenaar van Ecocert. “We zijn verheugd om hun deskundige team aan boord te mogen verwelkomen, wat ons in staat stelt om onze diensten verder te versterken en de duurzaamheidsstandaarden in de regio te verhogen.”

Ecocert

Ecocert is volledig BRL9500 gecertificeerd voor het onafhankelijk opstellen van energielabels & maatwerkadviezen voor woningbouw (EP-W) & utiliteitsbouw (EP-U) in de basis- & detailmethodiek. Zo brengt Ecocert iedereen die vastgoed bezit of beheert verder: beleggers, beheerders, makelaars, gemeenten en woningbouwverenigingen.

TMS Holland

TMS Holland, gevestigd in Emmen, was een gerespecteerde naam voor het uitvoeren van verschillende keuringen in de bouw, gebouwbeheer, het verzorgen van het energielabel en het geven van advies op het gebied van bouwprojecten en energiebesparing. Met de overname door Ecocert zullen hun expertise en klantenbestand naadloos overgaan naar de nieuwe organisatie.