Innovatie

Groningse Parkos in 16e KVK Innovatie Top 100

Het Groningse Parkos, een website waar je parkeerplekken op vliegvelden kunt vergelijken en boeken, staat in de 16e KVK Innovatie Top 100, een overzicht van de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat maakte de Kamer van Koophandel dinsdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

Groningse Parkos in 16e KVK Innovatie Top 100
Groningse Parkos in 16e KVK Innovatie Top 100

Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). Meer dan de helft van de bedrijven uit de lijst heeft maximaal 10 mensen in dienst. Er zijn 33 startups. 

Meer dan 330 inzendingen

Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit meer dan 330 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse KVK Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Innovatie zorgt voor groei

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van de KVK onder Top 100-bedrijven blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Driekwart van de ondernemers geeft aan dat door de innovatie de concurrentiepositie is toegenomen en dat de omzet (bij 72%) is gestegen. De winst en productiviteit is toegenomen bij 57%. Bij iets meer dan de helft is het aantal medewerkers toegenomen en de export gestegen. Hierdoor is een plek in de KVK Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.

Op 2 februari 2022 maakt een jury de exacte notering van elk bedrijf in de KVK Innovatie Top 100 bekend. Dan is  duidelijk welk bedrijf zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen. Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden, de winnaar ontvangt een plaquette. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is.