Innovatie

Groningse startup Enatom ontvangt investering van G-Force Capital en Triade

Het Groningse bedrijf Enatom ontvangt een investering van 400.000 euro van G-Force Capital en Triade investment om een stap te maken naar marktlancering. De startup ontwikkelt een e-learning applicatie waarin de anatomie van het menselijk lichaam realistisch in 3D weergegeven is.


Leestijd: 1 minuut

Groningse startup Enatom ontvangt investering van G-Force Capital en Triade
Groningse startup Enatom ontvangt investering van G-Force Capital en Triade

Deze ontwikkeling maakt het voor biomedische studenten en professionals mogelijk om overal en altijd toegang te hebben tot zeer hoogwaardige anatomische kennis en deze ook te toetsen. De gelaagdheid in de applicatie zorgt ervoor dat studenten vaak nog veel meer kunnen zien dan in de praktijk.

Dankzij een samenwerking met het UMCG heeft Enatom toegang tot wetenschappelijke kennis en langjarige expertise op het gebied van anatomische kennisoverdracht en anatomische preparatie. "De 3D-modellen zijn ook uitermate geschikt voor toepassingen met virtual reality en augmented reality", zegt mede-oprichter en CEO Lusanne Tehupuring. "We geloven bij Enatom dat dit de toekomst is van hoe er straks lesgegeven wordt, daar spelen we op in."

Bij G-force denken ze er hetzelfde over, getuige de investering in de startup. "Enatom is een doorbraak in het medisch onderwijs. Het biedt studenten over de hele wereld de mogelijkheid om tijd- en plaatsonafhankelijk kennis op te doen van het menselijk lichaam", zegt fondsmanager Niek Huizenga van G-force.

"Naast de potentie van het product is het team ontzettend sterk, bestaande uit top professionals uit de wetenschap, technologie en onderwijs”, vindt Huizenga. Hilbrand van der Zee van Triade Investments vult aan: "We geloven dat Enatom impact kan maken op het medisch onderwijs. Als Triade supporten we daarom graag deze innovatie met ons netwerk, kennis en contacten in de markt."