Innovatie

Groningse studenten doen inspiratie op bij belangrijk digitaliserings-evenement Hub.Berlin

Een grote delegatie Groningers nam afgelopen week een kijkje bij de Hub.Berlin. Dat is een belangrijk Europees evenement om digitalisering te realiseren. Het festival brengt tal van tech-experts uit de hele wereld samen. De reis was georganiseerd door het Groningen Digital Business Center van de RUG, in samenwerking met Samenwerking Noord.


Leestijd: 1 minuut

Groningse studenten doen inspiratie op bij belangrijk digitaliserings-evenement Hub.Berlin
Groningse studenten doen inspiratie op bij belangrijk digitaliserings-evenement Hub.Berlin

Hub.Berlin is een belangrijk internationaal evenement omdat de bezoekers afkomstig zijn uit toekomstgerichte ondernemingen, baanbrekende startups, politiek en wetenschap. Ze komen naar Berlijn om ideeën, visies en ervaringen te delen.

De Groningse delegatie bestond uit deelnemers aan de “Learning Community Business Value of AI”, een al jarenlang populaire course bij de studenten van de RUG. Een groot aantal aanmeldingen zorgt ervoor dat de organisatoren Bas Baalmans (RUG / GDBC) en Wijnand Aalderink (Samenwerking Noord) een mooie selectie en mix hebben kunnen maken van studenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en de Faculty Science and Engineering (Computer Sciences en AI).

Dat gecombineerd met een aantal opdrachtgevers uit Samenwerking Noord (in dit geval de provincie Groningen, RDW, de gemeente Groningen, Bottie (de winnaars van de challenge in Stockholm) en Samenwerking Noord zelf met een aantal interessante en uitdagingen op AI gebied en vijf bijzondere projecten.

Het bezoek aan de AI Hub in Berlijn vormde een belangrijk onderdeel van deze course, naast een aantal gastcolleges eerder deze maand. Afgelopen week was het gezelschap met de bus afgereisd naar Berlijn van dinsdag tot donderdag waar op de hub de laatste input voor de projecten kon worden opgehaald. Zie https://www.hub.berlin/ voor meer informatie.

Deze week staat de afronding van de course gepland met de eindpresentaties, adviezen en aanbevelingen van de studenten aan de opdrachtgevers.

Bron foto's: Rogier van den Berg (Noorderpoort)