Innovatie

Groningse zonne-energiebedrijf Enie.nl gaat thuisbatterijen leveren

Het is één van de snelst groeiende bedrijven van Groningen: zonne-energiebedrijf Enie.nl Het bedrijf levert niet alleen zonne-energie, zonnepanelen en laadpalen, maar begint binnenkort ook met de levering van thuisbatterijen. Daarin kan men teveel opgewekte zonne-energie tijdelijk opslaan om pas te gebruiken als je dat nodig hebt.


Leestijd: 1 minuut

Groningse zonne-energiebedrijf Enie.nl gaat thuisbatterijen leveren
Groningse zonne-energiebedrijf Enie.nl gaat thuisbatterijen leveren

Enie.nl laat via haar website weten in het tweede kwartaal van 2023 te willen beginnen met het leveren van thuisbatterijen

Volgens Enie is het mooi dat zoveel mensen zonnepanelen hebben, die stroom opwekken die ze overdag kunnen gebruiken. “Maar ‘s avonds als de zon achter de horizon is verdwenen? Dan gebruik je nog gewoon de stroom van het elektriciteitsnet. Zonde eigenlijk, want een groot deel van de zonnestroom gebruik je niet zelf. Tijd dus voor een efficiënte oplossing. Wie echt álles uit de zelf opgewekte zonne-energie wil halen kiest voor een thuisbatterij. Een slim één-tweetje in combinatie met zonnepanelen. In het tweede kwartaal van 2023 starten we met het aanbieden van de thuisbatterij.”, aldus Enie.

Het Groningse bedrijf heeft een stromachtige groei doorgemaakt. Het bedrijf heeft 22.000 klanten en heeft al 800.000 zonnepanelen geplaatst.

Enie.nl werd in 2013 opgericht door de broers Patrick en Milan van der Meulen met de missie om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Sinds haar oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een van de koplopers in de Nederlandse zonne-energiemarkt.

In 2022 namen Shell Ventures en pensioenfonds ABP een minderheidsbelang in het bedrijf.

Naast Nederland is enie.nl onder de naam Soly actief in België, Zuid-Afrika en Duitsland.