Innovatie

Huiseigenaren in Groningen: samen voordeliger zonnepanelen en warmtepompen inkopen

Wie plannen heeft om het eigen huis te verduurzamen, kan gebruik maken van een bijzondere inkoopactie van het Energieloket. Huiseigenaren in Groningen die gezamenlijk inkopen, kunnen een aantrekkelijke korting krijgen.


Leestijd: 1 minuut

Huiseigenaren in Groningen: samen voordeliger zonnepanelen en warmtepompen inkopen
Huiseigenaren in Groningen: samen voordeliger zonnepanelen en warmtepompen inkopen

Om huiseigenaren te helpen hun huis te verduurzamen of helemaal van het aardgas af te gaan, organiseert het Energieloket Groningen een collectieve inkoopactie. Huis-eigenaren kunnen samen voordelig vloer- en spouwmuurisolatie, zonnepanelen en warmtepompen inkopen bij lokale aanbieders. Het Energieloket is een samenwerking van de gemeente Groningen en Energiecoöperatie Grunneger Power.

Wethouder Duurzaamheid Broeksma: “Huiseigenaren kunnen en willen stappen zetten in het verduurzamen van hun huis, maar weten vaak niet goed waar te beginnen. Deze inkoopactie van het Energieloket helpt ze daarbij. Samen met de deelnemende bedrijven wordt een plan op maat gemaakt die aansluit bij de wensen en de financiële mogelijkheden van de huiseigenaar. Het is belangrijk dat de energietransitie en verduurzaming voor iedereen toegankelijk is.”

Het Energieloket biedt hulp om energie te besparen, adviseert over de technische uitvoerbaarheid, de kosten en welke aanpassing het meeste opbrengt.

De inkoopactie loopt tot 7 december 2020 en kan gecombineerd worden met de Investeringssubsidie Duurzame Energie.

Meedoen aan de inkoopactie of inschrijven voor het webinar op 26 november over de inkoopactie of meer informatie over het energieloket: www.energieloket-groningen.nl/inkoopactie.