Innovatie

IT Academy organiseert online sessie over ethisch hacken

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, organiseert op 15 februari de vijftiende editie van IT Academy colleges. Deze online en gratis editie staat in het teken van ethisch hacken.


Leestijd: 1 minuut

IT Academy organiseert online sessie over ethisch hacken
IT Academy organiseert online sessie over ethisch hacken

Ethisch hacken

Regelmatig verschijnen er berichten in het nieuws dat er onwettige informatie is versleuteld van een bedrijf of persoon. Er worden absurde bedragen gevraagd om deze informatie weer terug te krijgen. Een ethisch hacker probeert dit te voorkomen door op regelmatige basis pentesten op applicaties uit te voeren.

Deel 1: Het perspectief vanuit een ethisch hacker

Het college bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel, Het perspectief vanuit een ethisch hacker, staat Maarten Pentinga – Securityconsultant bij Warpnet – stil bij hoe ethisch hackers denken, wat zij doen en waar zij naar kijken. Onderwerpen als ‘Waarom ethisch hacken?’, ‘OWASP’ en ‘Methodologie en de aanpak’ passeren de revue. Ook de actualiteit op het gebied van ethisch hacken wordt behandeld. Daarnaast krijgen deelnemers alle ruimte om hierover met Maarten in gesprek te gaan.

Deel 2: Kijk mee met een ethisch hacker

In deel twee van het college kan worden meegekeken door de ogen van een hacker. In dit deel laat Maarten in een praktijkvoorbeeld zien hoe een applicatie onderzocht wordt naar (bekende) kwetsbaarheden. Op een systematische wijze zal hij een of meerdere OWASP top 10 kwetsbaarheden ontdekken. Dit gehele proces licht hij toe, inclusief rapportage richting de eigenaar van de applicatie.

Het college duurt van 15:00 tot 17:00 en is toegankelijk voor professionals, studenten en werkzoekenden. Voor IT-medewerkers die hun kennis willen verbreden is dit college ook erg geschikt. Aanmelden is mogelijk via de evenementenpagina van de IT Academy.