Innovatie

Kerklaan opnieuw ingericht tot fietsstraat

Fietsen wordt straks aanzienlijk veiliger in de Kerklaan. Tenminste wanneer plannen van de gemeente Groningen doorgaan om er een fietsstraat van te maken. Bewoners zijn vorige week gevraagd mee te denken over een plan om er een fietsstraat van te maken.


Leestijd: 1 minuut

Kerklaan opnieuw ingericht tot fietsstraat
Kerklaan opnieuw ingericht tot fietsstraat

Dagelijks fietsen grote aantallen fietsers door de Kerklaan, terwijl het aantal auto’s naar verhouding beperkt is. Daarom heeft gemeente besloten om de Kerklaan als fietsstraat in te richten (raadsbesluit mei 2021).

Een fietsstraat is een straat ingericht als fietsroute. Fietsers zijn de belangrijkste verkeersdeelnemers. Auto’s mogen er rijden, maar zij passen hun snelheid en gedrag aan op de fietsers. De maximumsnelheid is 30 kilometer per uur.

Maandag 30 januari was er in buurtcentrum Oranjewijk een bijeenkomst voor omwonenden van de Kerklaan over de fietsstraat. Meer dan tachtig bewoners waren aanwezig.

Een deel van die bewoners gaat plaatsnemen in een groep om samen met de gemeente na te denken over het ontwerp. We hopen dit ontwerp rond de zomer klaar te hebben en aan de buurt te laten zien.

Lees meer over de fietsstraat op de website van de gemeente Groningen.