Innovatie

Leer ‘ethisch hacken’ aan de IT Academy Noord-Nederland

Aan de IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, start op 28 januari de leergang Ethical Hacking. Tijdens dit vijfdaagse traject krijgen deelnemers kennis aangereikt om kwetsbaarheden in systemen op te sporen en wordt er een praktische basis gelegd met behulp van hackchallenges. De leergang is een goede opstap om als ethisch hacker de eerste securitytesten uit te gaan voeren.


Leestijd: 1 minuut

Leer ‘ethisch hacken’ aan de IT Academy Noord-Nederland
Leer ‘ethisch hacken’ aan de IT Academy Noord-Nederland

De vijfdaagse leergang Ethical Hacking wordt in samenwerking met IT Security specialist, Warpnet, aangeboden. Warpnet heeft als missie om onze samenleving veiliger te maken door kennis beschikbaar te stellen en actief te delen. IT-medewerkers die hun kennis willen verbreden op het gebied van ethisch hacken kunnen zich aanmelden voor deze leergang. Warpnet stelt een virtuele omgeving beschikbaar, zodat deelnemers praktijkervaring kunnen opdoen. In het virtuele hacklab kunnen zij flags bemachtigen. Wanneer een deelnemer alle flags weet te vinden en deze correct rapporteert, is de leergang behaald.

De deelnemers kunnen na afloop onder begeleiding van een senior ethisch hacker de eerste securitytesten uitvoeren. Zij beschikken over de kennis om standaard tools voor ethisch hacken te installeren en te gebruiken en om kwetsbaarheden op basis van de OWASP top 10 te detecteren. De OWASP top 10 s een document voor ontwikkelaars en securityspecialisten waarin de meest kritieke beveiligingsrisico’s van webapplicaties worden gepresenteerd. Ten slotte beschikken de deelnemers na afloop over de vaardigheid om de resultaten van een securitytest te controleren en op een reproduceerbare manier te documenteren.

IT Academy Noord-Nederland biedt deze leergang aan conform de richtlijnen van het RIVM en de Hanzehogeschool Groningen. Zo wordt dit traject in klassikale leervorm verzorgd en alle ontwikkelingen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Deelnemers aan trajecten worden hier doorlopend van op de hoogte gehouden. Meer informatie over de leergang Ethical Hacking, waaronder lesdagen en programma, is te vinden op de opleidingspagina.