Innovatie

Let’s Gro: impact van coronacrisis op mantelzorgers

Wat is de impact van de coronacrisis op mantelzorgers in Groningen? Op donderdag 25 juni om 15.00 uur gaat Colin Mooijman – bekend van onder andere OOG TV – in gesprek met Joke van Raalte (werkende mantelzorger) en Margriet Bödeker (Steunpunt Mantelzorg van Humanitas). Samen bespreken zij waar mantelzorgers in deze 1,5 meter samenleving tegenaan lopen, en hoe mantelzorgers ondersteund kunnen worden in deze tijd. De uitzending is online te volgen via Let’s Gro.


Leestijd: 1 minuut

Let’s Gro: impact van coronacrisis op mantelzorgers
Let’s Gro: impact van coronacrisis op mantelzorgers

Humanitas Groningen is een van de grootste afdelingen van de vereniging Humanitas. Jaarlijks bieden maar liefst ruim 3.000 vrijwilligers aan 6.800 mensen een steuntje in de rug bij opvoeden, opgroeien, detentie, eenzaamheid, verlies, thuisadministratie en mantelzorg. Het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas is er voor informatie en advies, ondersteuning, persoonlijk contact, respijtzorg en geeft een nieuwsbrief Mantelzorg uit. Het Steunpunt organiseert verder lotgenotencontacten, informatie- en voorlichtingsbijeenkomsten, trainingen en cursussen en ontspanningsactiviteiten voor mantelzorgers.

IN DE UITZENDING
Joke van Raalte
Mantelzorg en communicatie zijn belangrijke thema’s voor Joke van Raalte. Ze is zelf mantelzorger. Ze werkt als trainer en coach met zorgverleners. In haar werk gaat het o.a. over het samenspel in de zorgdriehoek van cliënten, naasten (mantelzorgers) en professionals (www.heartforcare.nl). Als vrijwilliger van Humanitas belt ze met mantelzorgers om hen te ondersteunen in coronatijd.

Margriet Bödeker
Margriet Bödeker is een van de projectcoördinatoren voor Steunpunt Mantelzorg van Humanitas en heeft in haar werk veel contact met mantelzorgers in de stad Groningen. Check de website van Steunpunt Mantelzorg van Humanitas voor meer info.

Colin Mooijman (host)
Colin Mooijman is in de Noordelijke media actief als verslaggever, camerajournalist, programmamaker, interviewer en presentator. Daarnaast is hij begenadigd vrijetijds-rapper. Hij is nieuwsgierig, empathisch, geïnteresseerd, gevoelig en stelt zich kwetsbaar op. Hij houd van praten, maar nog meer van luisteren. Check Colin zijn website voor meer info..