Innovatie

“Maak toiletten in het Stadhuis weer genderneutraal”

 
In het Stadhuis op de Grote Markt mag geen enkel verschil meer zijn tussen dames- en herentoiletten. Dat vinden de jongerenorganisaties DWARS (GroenLinks), JS (PvdA), PINK (PvdD) en JD (D66).


Leestijd: 1 minuut

De partijen verzetten zich tegen het besluit van gemeente Groningen om naast genderneutrale toiletten ook toiletten te hebben voor dames en heren. Het besluit is genomen zonder overleg met de gemeenteraad en de jongerenorganisaties vinden het onnodig en strijdig met de inclusieve idealen van de gemeente.

“Wij als jongeren vinden het belangrijk dat juist het gemeentehuis inclusief voor iedereen moet blijven”, aldus de jongerenorganisaties in een gezamenlijke verklaring. “Het is van groot belang dat trans- en non-binaire personen zich veilig en welkom voelen op het Stadhuis. Door weer onderscheid te maken tussen dames- en herentoiletten worden zij geconfronteerd met het openbaar maken van hun identiteit.”

De jongerenorganisaties roepen gemeente Groningen op om zich aan haar woord en idealen te houden door de dames- en herentoiletten weer genderneutraal te maken en ervoor te zorgen dat de toiletten op het Stadhuis inclusief blijven voor iedereen.