Innovatie

Mondialz: arbeidsbemiddeling voor internationaal georiënteerde bedrijven

Groningen is een nieuw bureau op het gebied van arbeidsbemiddeling rijker: Mondialz. Mondialz is niet zomaar een recruitmentbureau maar eentje die zich richt op het matchen van internationaal georiënteerde bedrijven aan medewerkers met eenzelfde internationale mindset. Uniek voor Groningen én zelfs Nederland, vertelt founder en directeur Joël Timmerman tegen de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 1 minuut

Joël Timmerman is geen onbekende naam in (ondernemend) Groningen. Ook in 2017 stond hij, samen met onder meer Paul Vetter, aan de wieg een bedrijf: SchoenenZaken. Hoewel Timmerman nog steeds – als aandeelhouder – actief is voor SchoenenZaken, was het voor hem ook tijd voor een nieuw avontuur: Mondialz.

Volgens Timmerman is er juist ook in Groningen behoefte aan een bureau als Mondialz. “Mondialz richt zich heel specifiek op bedrijven die behalve in Groningen en Nederland ook actief zijn in het buitenland of die ambitie hebben”, vertelt hij. Hij noemt als voorbeeld startups, maar ook bedrijven als Gasunie en ondernemingen waar de voertaal Engels is.

“Die internationaal georiënteerde bedrijven hebben behoefte aan medewerkers met een internationale mindset: die open staan voor andere culturen, gewoonten en gebruiken, maar die ook, eventueel, meerdere talen spreken”, zegt Timmerman. “In ieder geval: mensen die goed gedijen in een internationale omgeving, en daar ook energie uit halen.”

Ideale kandidaat

Bedrijven en ondernemingen kunnen een zoekopdracht bij Mondialz neerleggen, en Timmerman of zijn collega Dave Knopf gaan vervolgens op zoek naar de ideale kandidaat. “We nemen het hele werving- en selectietraject voor onze rekening.” Het is daarbij ook mogelijk dat de kandidaat in dienst komt van Mondialz, en van daaruit voor één jaar gedetacheerd wordt, waarna de professional alsnog kosteloos over kan naar de opdrachtgever.

Overigens maakt Timmerman met zijn Mondialz deel uit van The Elevens, een club bestaande uit bestuurders van verschillende bedrijven, stuk voor stuk actief op het gebied van detachering en arbeidsbemiddeling. “Het idee achter de club is dat we van elkaar kunnen leren, en elkaar kunnen inspireren.”