Innovatie

Nieuwe appartementen in Oosterparkwijk, in combinatie met kindcentrum

De Oosterparkwijk in Groningen is in tien jaar behoorlijk veranderd dankzij nieuwbouwprojecten en woningbouw op meerdere plekken. Daardoor is het een gevarieerde wijk geworden met naast woningbouw uit de vorige eeuw, ook moderne, hedendaagse architectuur. Daar komt nu weer een appartementencomplex in combinatie met een kindcentrum bij.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe appartementen in Oosterparkwijk, in combinatie met kindcentrum
Nieuwe appartementen in Oosterparkwijk, in combinatie met kindcentrum

In de Oosterparkwijk, op de voormalige locatie van het Treslinghuis, bouwt aannemingsbedrijf Rottinghuis een appartementencomplex met 50 appartementen voor Nijestee én een kindcentrum voor Openbaar Onderwijs Groningen (IKC Borgman Oosterpark). Het kindcentrum wordt het nieuwe onderkomen voor de Siebe Jan Bouwmaschool en de Borgmanschool locatie Vinkenstraat en SKSG Pierewiet. De school bestaat uit drie bouwlagen.

Rottinghuis meldt "De school krijgt binnen met grote stappen meer en meer vorm doordat de afbouwploegen bezig zijn met het plaatsen van wanden, installaties, kozijnen en dekvloeren. En dit gebouw komt deze week al langzaam uit z'n jasje; het bovenste deel van de steigers is verwijderd waardoor het fraaie metselwerk zichtbaar is.

Ook het werk aan de appartementen vordert mooi. De binnenwanden van de eerste twee lagen staan en de metselaars zijn halverwege de eerste verdieping. Komende week komen de dragende holle wanden van de laatste verdieping en de breedplaatvloeren. De betonstort van de laatste vloer (het dak) is dan nog deze maand. Van boven is prachtig te zien hoe de installaties dan worden voorbereid in die vloeren. En natuurlijk ook op wat een schitterende plek in de Stad we deze twee gebouwen aan het realiseren zijn…".

Bron foto en tekst: Rottinghuis. Hier staan ook meer foto's van de bouw