Innovatie

Northern Knowledge: Vanmiddag webinar over ‘circulariteit en water’

Circulariteit en water vormen een belangrijk thema voor de maatschappij.  Hoe er in het noorden wordt samengewerkt om zo duurzaam mogelijk met ons water om te gaan, dat is het thema van een webinar dat de organisatie Northern Knowledge vandaag, maandag 17 mei, organiseert. Het online evenement begint vanmiddag om half vier.


Leestijd: 1 minuut

Noorderzijlvest wil extra waterberging in De Onlanden
Noorderzijlvest wil extra waterberging in De Onlanden

Circulariteit is hot. We realiseren ons meer en meer dat we zo duurzaam mogelijk met onze grondstoffen moeten omgaan om deze (deels)te kunnen hergebruiken. Bij circulariteit denken we al gauw aan materialen zoals kunststof en plastic en grappig genoeg nog niet altijd aan water. Want ja, water is er in overvloed en de kostprijs is laag. Dus waarom dan investeren in de circulariteit van water.

In dit webinar laten de organisatoren zien waarom circulariteit en water wel degelijk een belangrijk thema vormen voor de maatschappij en hoe er in het noorden wordt samengewerkt om zo duurzaam mogelijk met ons water om te gaan.

De sprekers:

Jeroen Rijnhart, Directeur Centre of Expertise Water Technology gaat in op het belang van circulariteit en water en licht een tipje van de sluier op over samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven binnen de regio op dit gebied.

Peter van der Maas, Lector Sustainable Water Systems aan Hogeschool Van Hall Larensteinlaat aan de hand van een aantal best practices zien hoe water en andere waardevolle grondstoffen kunnen worden gescheiden aan de bron, voor hergebruik, nul-emissie en kringloopsluiting.

Meer informatie over het webinar: Klik hier 

Kennis optimaal benutten voor innovatie, voor een gezonde, duurzame en sociaal-economisch sterke noordelijke regio. Dat is waar Northern Knowledge zich voor inzet.

Northern Knowledge – een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen, het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Hanzehogeschool Groningen – laat zien hoe en waar kennis van de aangesloten instituten van meerwaarde is voor Noord-Nederland en voor de maatschappij in brede zin. Northern Knowledge biedt een etalage voor innovatie en ondernemerschap die uit die samenwerkingen voortkomt en waarin Noord-Nederland onderscheidend is.

Meer:  https://northernknowledge.nl/

(Foto boven: waterberging De Onlanden, archieffoto Natuurmonumenten).