Innovatie

Ondernemerstalkshow Founder Talks 13 is dinsdagavond wegens corona een online event

De dertiende editie van de Groningse ondernemerstalkshow Founder Talks wordt dinsdagavond een online event. In principe Founder Talks 13 een fysiek evenement in het Hitachi Capital Mobility Stadion worden, maar de makers hebben vanwege de nieuwste coronamaatregelen besloten om de talkshow live te streamen en er ook een podcast van te maken. Bij de dertiende editie zijn supermarktondernemer Anrico Maat, Lars Evers van freelanceplatform Jellow en Peter Jeltema, hoofd jeugdopleiding bij FC Groningen, aanwezig.


Leestijd: 1 minuut

Ondernemerstalkshow Founder Talks 13 is dinsdagavond wegens corona een online event
Ondernemerstalkshow Founder Talks 13 is dinsdagavond wegens corona een online event

Volgens Founded in Groningen, de drijvende kracht achter Founder Talks, zorgen de nieuwste ontwikkelingen rondom het coronavirus ervoor dat de talkshow dit keer niet fysiek kan plaatsvinden. “We willen er wel een ouderwetse inspirerende talkshow van maken en daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Tjarda Polderman en Joshua Peper van de bekende podcast ‘20voor12’”, zegt Max Papo namens Founded in Groningen. “Dat is een podcast over technologie, media en Groningen en dat is precies waar we bij Founded in Groningen warm van worden.”

Founder Talks 13 is dinsdagavond vanaf 19.30 uur live te volgen via een stream. Kijkers kunnen vragen twitteren via @foundedinGro en dan kan het zijn dat die live aan de gasten worden gesteld. 

De talkshow gaat ditmaal over talent. “Hoe vind je goed talent, en hoe behoud je talent? Dit zijn allemaal vragen die behandeld zullen worden”, legt Papo uit. De eerste spreker is Anrico Maat, oprichter van de Maripaan Groep. Zij hebben inmiddels zo’n 14 Jumbo-vestigingen, een flinke vastgoedportefeuille en de Groep is met meer dan 2000 werknemers één van de grootste werkgevers in het Noorden. 

Papo: “Lars Evers geeft als oprichter van freelanceplatform Jellow zijn visie over talent delen, en hoe hij de oprichting van Jellow heeft ervaren. Als laatste zit Peter Jeltema van FC Groningen aan tafel. De hoofd jeugdopleiding van de Trots van het Noorden zal luisteraars meenemen in het scouten van goed talent, om deze vervolgens klaar te stomen voor het betaalde voetbal.”

Hou de sociale media van Founded in Groningen dinsdagavond in de gaten voor een link naar de livestream. De 13e editie van Founder Talks begint om 19.30 uur.