Innovatie

Oproep voor Groningse startups en techbedrijven: ga mee naar The Next Web

Groningse startups en techbedrijven worden opgeroepen mee te gaan naar The Next Web Conference, op 20 en 21 juni in Amsterdam. De oproep komt van de gemeente en het samenwerkingsverband Akkoord van Groningen. The Next Web Conference is dé tech-conferentie van Europa. Groningse techbedrijven krijgen de kans zich hier te presenteren aan een wereldwijd publiek.


Leestijd: 2 minuten

Op The Next Web Conference komen zo’n 10.000 professionals en 1.500 startups uit meer dan 120 landen samen om te netwerken en de nieuwste tech-innovaties te delen. Bekende sprekers dit jaar zijn onder andere de CEO’s van Booking.com, Bunq en Vinted.

Er is ook een Groningse delegatie aanwezig, bestaande uit onder andere vertegenwoordigers van de gemeente en andere Akkoord-partners, én lokale startups als Naya, MemoryLab en GoReply.

Startups en techbedrijven worden uitgenodigd mee te gaan. Ze kunnen er hun tech-vacatures onder de aandacht brengen, deelnemen aan inspirerende sessies, netwerken met investeerders en kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Volgens de gemeente lopen er op de conferentie veel medior-senior techtalenten rond die openstaan voor nieuwe baankansen. Ook zijn er veel investeerders, interessante startups, boeiende presentaties van tech-leiders en netwerkmogelijkheden.

Waardevolle ervaring

Lusanne Tehupuring, CEO en founder van Enatom, was vorig jaar mee met de Groningse delegatie. Ze noemt het een ‘waardevolle’ ervaring. “Vooral vanwege twee dingen: ik heb sindsdien waardevol contact met andere deelnemers van de delegatie en we hebben echt heel veel geleerd over hoe we ons nog beter kunnen presenteren naar de buitenwereld”, zegt ze. “TNW is daar een goed podium voor omdat je veel verschillende doelgroepen spreekt.”

Veelzijdig en energiek evenement

Dion ten Heggeler, hoofd business development, communicatie en oprichter van Chordify was afgelopen tien jaar op de TNW aanwezig om daar uitkomsten van hackatns te presenteren. Ten Heggeler spreekt van een ‘veelzijdig, energiek evenement, vol waardevolle ontmoetingen’. “Het is belangrijk dat Nederland en in het bijzonder Groningen, als tech stad, er geprofileerd wordt want daar profiteren we van bij de werving van mensen.”

Wie zich aansluit bij de Groningse delegatie krijgt 50 procent korting op tickets. Bovendien is er gratis busvervoer van en naar Amsterdam, zodat het netwerken al in de bus kan beginnen. Wie zich nu aanmeldt, heeft ook de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief te verblijven in een hotel met andere delegatieleden.

Aanmelden Er is beperkt plek. Meer informatie en het registratieformulier vind je hier.