Innovatie

René Schripsema nieuwe directeur Groningen Bereikbaar

Groningen Bereikbaar heeft per 1 april een nieuwe directeur: René Schripsema. Hij is de opvolger van Wilko Huyink, die vorig najaar zijn vertrek bekend maakte.


Leestijd: 1 minuut

René Schripsema nieuwe directeur Groningen Bereikbaar
René Schripsema nieuwe directeur Groningen Bereikbaar

Volgens Groningen Bereikbaar heeft Schripsema ruime ervaring in de samenwerking met private en publieke partijen. “Schripsema heeft zich bewezen als inspirerend leider met een heldere visie, koersvast en hij staat graag met de voeten in de klei.”

Verbindend, inspirerend en ondernemend

Philip Broeksma, voorzitter van de stuurgroep van Groningen Bereikbaar is blij met de komst van René Schripsema. "Met René trekken we een zeer ervaren directeur aan die goed past binnen het gevraagde profiel en beschikt over de benodigde kwaliteiten om deze rol goed te kunnen vervullen: verbindend, inspirerend en ondernemend. De kracht van Groningen Bereikbaar is het sterke netwerk en de publiek-private samenwerking die in de afgelopen tien jaar is opgebouwd. Met René verwachten we de juiste directeur te hebben om partijen blijvend te verbinden en richting en uitvoering te geven aan de koers van Groningen Bereikbaar. Niet alleen op het gebied van bereikbaarheid en infrastructurele werkzaamheden aan weg en spoor zijn er de komende jaren nog volop uitdagingen, ook als het gaat om verduurzaming van mobiliteit is nog veel te winnen."

Leuk en uitdagend

Over enkele weken start Schripsema bij Groningen Bereikbaar. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie: "In mijn eigen regio meewerken aan duurzame mobiliteit en bereikbaarheid, zijn drijvende elementen geweest om voor Groningen Bereikbaar te kiezen. Bijdragen aan 'de mooiste provincie van het Noorden' is leuk en uitdagend tegelijk. Ik verheug me erop collega’s, partners (publiek en privaat) te leren kennen en bouw graag voort op het uitstekende werk van mijn voorganger."

In het najaar van 2022 kondigde Wilko Huyink aan dat hij na ruim tien jaar wilde stoppen als directeur bij Groningen Bereikbaar. Daarna startte de procedure om te zoeken naar een goede opvolger. Half maart staat een afscheid gepland.