“Ondernemers in de stad hebben zich kapot gewerkt om winkelen en horeca zo veilig mogelijk te maken”, zegt Bos. “Ze hebben in een moeilijke tijd geïnvesteerd in maatregelen die er in Groningen mede toe hebben bijgedragen dat het aantal besmettingen hier relatief laag is gebleven. Het is extra zuur dat deze ondernemers nu getroffen worden door landelijke maatregelen.”
Steunpakketten
De GCC oefent druk uit in Den Haag voor steunpakketten en andere maatregelen om de ondernemers letterlijk de winter door te helpen. Dat doet de GCC samen met partijen als de gemeente Groningen, InRetail, Horeca, Veiligheidsregio en MKB Noord. Daarbij kijkt de GCC ook naar de toekomst, en de periode na deze harde lockdown. “Daarin moet vooral aandacht zijn voor herstel. Dat kan bijvoorbeeld door middel van extra maatregelen die de overheid moet gaan nemen.”
Warenhuis Groningen
Daarnaast roept Bos het publiek op om vooral lokaal aankopen te doen. Hij wijst op het online Warenhuis Groningen, waarbij bijna tweehonderd ondernemers zijn aangesloten en waar tienduizenden artikelen te vinden en te bestellen zijn. “Ondernemers kunnen hier de laatste weken van dit jaar nog omzet uit halen.”
Innovatie
Sluiting winkels is ‘mokerslag’ voor ondernemers”
De sluiting van niet-essentiële winkels is een mokerslag voor ondernemers in Groningen. Dat zegt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club (GCC). Juist omdat het aantal besmettingen in Groningen, mede dankzij de inspanningen van de ondernemers, relatief laag is gebleven, is de sluiting voor de Groningse winkeliers ‘extra zuur’, zegt Bos op www.groc.nl.
Leestijd: 1 minuut