Innovatie

Studenten organiseren ‘vitaliteitsmarkt’ om zestigplussers in beweging te krijgen

Aanstaande dinsdag organiseren studenten van de Hanzehogeschool namens Huis voor de Sport een vitaliteitsmarkt om zestigplussers in beweging te krijgen. De bijeenkomst is speciaal voor bewoners van Corpus den Hoorn/Stadspark bij jeu-de-boulesvereniging Près le but van 10.00 tot 12.00 uur. Ouderen kunnen tijdens de bijeenkomst kennismaken met het sportaanbod in de buurt en worden gestimuleerd meer te bewegen. 


Leestijd: 1 minuut

Jeu-de-boule, wandelen op tempo en bewegen op muziek: tijdens de bijeenkomst kunnen zestigplussers allerlei sporten proberen. De wijk Corpus den Hoorn/ Stadspark kent volgens de organisatoren een breed aanbod aan sportactiviteiten. Zo is er een volleybalclub, een padelvereniging en ook bij buurthuis Semmelstee kun je allerlei sportieve dingen doen. Maar, stellen de organisatoren, bewoners weten niet altijd de weg naar deze activiteiten te vinden.

‘We zien dat veel zestigplussers niet op de hoogte zijn van de leuke sporten die je kunt doen in de buurt, terwijl oudere mensen juist veel baat hebben bij beweging. Met deze bijeenkomst willen we de drempels om te bewegen wegnemen en laten zien wat er allemaal te doen is in de buurt’, zegt medeorganisator Matthijs Stuifzand.

Je kunt je aanmelden voor de vitaliteitsmarkt via info@hvdsg.nl of 06-44041134.