Innovatie

Telecomprovider Voys neemt Source2Cloud Services over

Telecomprovider Voys heeft Source2Cloud Services overgenomen. Tot voor kort was dit bedrijf verantwoordelijk voor de servers waar de diensten op draaien van een groot deel van de grootzakelijke klanten van Voys. Met de overname van Source2Cloud Services beheert Voys de lokale datacenterhosting voortaan zelf.


Leestijd: 1 minuut

Servers voor grootzakelijke telefonie

De servers voor de grootzakelijke klanten van Voys bevinden zich in datacenters verspreid over drie locaties in Nederland. Die zorgen er gezamenlijk voor dat de grootzakelijke telefonie-oplossing van Voys draaiende blijft. Een deel van de grootzakelijke Voys-klanten heeft een eigen netwerk waarop de telefonie-oplossing is ingericht. Voys maakte jarenlang gebruik van de betrouwbare en veilige lokale datacenterhosting door Source2Cloud Services.

Zekerheid voor de klanten van Voys

Omdat de oprichter van Source2Cloud Services, Bas Dorland uit Zevenaar, toe is aan een nieuwe uitdaging, was dit voor Voys een goed moment om het bedrijf over te nemen. De overname van Source2Cloud Services geeft de grootzakelijke klanten van Voys zekerheid en continuïteit voor de toekomst en Dorland de vrijheid om te zoeken naar een nieuw avontuur. “Ik ga me richten op nieuwe uitdagingen en zet mijn zakelijke activiteiten voort onder de naam Source2Cloud. Daarnaast sta ik open voor nieuwe kansen en ik kijk uit naar de toekomst”, zegt Dorland tijdens de feestelijke overdracht op het Voys-kantoor in Groningen.

Ook in de toekomst concurrerende tarieven

Bovendien levert de overname van Source2Cloud Services voor Voys een margeverruiming op. In de telecomwereld zijn er veel aanbieders met ieder hun eigen specialisme. Doordat Voys het beheer van de grootzakelijke servers voortaan in eigen huis heeft, geeft dat de telecomprovider ruimte om ook in de toekomst concurrerende tarieven te bieden aan grootzakelijke klanten. Voys integreert de diensten van Source2Cloud Services in de bestaande dienstverlening van het bedrijf. Uiteraard is Bas Dorland hierbij ook na de overname nauw betrokken.

foto: Wouter Brem, Voys