Innovatie

Twijfel bij directeuren welzijnsorganisaties Groningen of nieuwe collegeprogramma voldoende aandacht heeft voor kwetsbaarsten in de stad


Leestijd: 1 minuut

ombuigingsvaart het volk zeker niet vergeten mag worden. "Als politiek en maatschappelijke organisaties hierin samen optrekken is de kans op succes het grootst."

Wethouders en directeuren spraken met elkaar tijdens de informatiebijeenkomst die de zeven organisaties op 1 juni organiseerden voor gemeenteraadsleden en samenwerkingspartners in de stad.

De bijeenkomst was een vervolg op het pamflet In de vaart het volk niet vergeten dat de welzijnsinstellingen rond de raadsverkiezingen publiceerden.
In de vele kamertjes en gangen van het Humanitasgebouw zochten ruim honderd bezoekers hun weg naar diverse levendige presentaties over de thema’s activering, werk, onderdak, veiligheid, onderwijs, financiële zelfstandigheid, hulp en informatie.
Daarna genoot iedereen van een flitsend optreden van rapper Ferry Heeren als opmaat naar een aantal zeepkistspeeches en een rondetafelgesprek. Hierin spraken de directeuren hardop hun twijfels uit of er in het kersverse collegeprogramma wel voldoende aandacht is voor de ondersteuning van de kwetsbaarsten in de stad.

Wethouder Elly Pastoor reageerde met: "Helaas kunnen we er geen vrolijke boodschap van maken. Hoe graag ik ook zou willen, honderd procent steunen kan niet. We zitten middenin een enorm bezuinigingsproces. Velen zullen toch veren moeten laten."

Haar collega Jannie Visscher sprak uit dat ze het meer dan terecht vond dat de welzijnssector in verkiezingstijd met het sociaal pamflet aan de bel trok: "Toen leek het alleen maar over bouwprojecten te gaan, dus waren we daar erg blij mee. Net als met deze bijeenkomst waarin zo veel instellingen en raadsfracties vertegenwoordigd zijn. We moeten het immers hebben van goede samenwerking!"

Vervolgens werd het gesprek van het kleine ronde tafelgezelschap, vervolgd en verbreed naar alle bezoekers aan de eettafels in de bomvolle Eeterie De Globe.