Innovatie

Vernieuwing Grote Markt op 1 juni afgesloten met groot gratis 'Grote Markt Festival'

De laatste loodjes. Wie over de Grote Markt wandelt ziet dat de werkzaamheden er in een afrondende fase zijn. Maar ziet toch ook dat er nog heel veel moet gebeuren. De gemeente Groningen is er in elk geval van overtuigd dat de klus eind mei geklaard is, en is nu druk doende met het organiseren van een groot ‘Grote Markt Festival’ op 1 juni.


Leestijd: 1 minuut

“De werkzaamheden op de Grote Markt zijn bijna voltooid. We hebben dan een prachtig plein met water, bomen en ruimte. Reden om dit 1 juni 2024 met elkaar te vieren!”, zo meldt de gemeente.

Behalve muziek en dans is er tijdens dat feest dan een kinderspeelplek bij de fonteinen, kun je een audiotour doen over de geschiedenis van de Grote Markt en zijn er theatervoorstellingen.

In de Martinikerk kun je genieten van optredens van koren. Vindicat en Grand Theatre houden een open huis met rondleidingen. En in het Stadhuis kun je de archeologische vondsten uit de Grote Markt bewonderen.

’s Avonds kunnen de voetjes van de vloer met het Broken Brass Ensemble en andere artiesten. Tot 00.00 uur kan er worden gedanst.

(Binnenkort meer op de GIC over de feestelijkheden).