Innovatie

Vulpen ook nu nog zeer gewild - speciaalzaak De Vulpenwereld in Groningen 65 jaar

Zelfs in dit digitale tijdperk is er nog veel vraag naar een fraaie, klassieke vulpen. Of moeten we zeggen: juist in dit digitale tijdperk is er vraag naar deze pennen, waarmee je met aandacht kunt schrijven. In elk geval is de Groningse zaak De Vulpenwereld blij met de belangstelling. Eigenaar Ronald Senechal kreeg een bos bloemen omdat de winkel 65 jaar bestaat.


Leestijd: 2 minuten

Vulpen ook nu nog zeer gewild - speciaalzaak De Vulpenwereld in Groningen 65 jaar
Vulpen ook nu nog zeer gewild - speciaalzaak De Vulpenwereld in Groningen 65 jaar

‘Wat is er nu mooier dan het schrijven met een vulpen die bij je past?! Natuurlijk: de meeste mensen tikken op hun computer of telefoon. Maar als het gaat om het ondertekenen van documenten die er écht toe doen, dan vinden heel veel mensen een vulpen nog steeds het allermooist!’, vertelt Ronald Senechal met een glimlach.

Hij is eigenaar van De Vulpenwereld in de Oude Ebbingestraat in Groningen. Hij kreeg donderdag 1 oktober bezoek van Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. Deze had een mooie bos bloemen meegenomen, omdat De Vulpenwereld dit jaar 65 jaar bestaat. Zelf is Senechal nu vijf jaar eigenaar van dit bedrijf, één van de oudere zelfstandige ondernemingen in de binnenstad.

Verrassend populair

Je zou verwachten dat het in dit digitale tijdperk wel zo’n beetje gedaan zou zijn met de vulpen. Maar niets is minder waar. Veel mensen vinden het nog steeds heerlijk om te schrijven met een vulpen. ‘We verkopen er nog steeds net zo veel als vroeger. Misschien omdat wat je met de hand schrijft, beter beklijft. Je bent bedachtzamer, en zelf onthoud je ook beter wat te schrijft. Het voelt gewoon lekkerder’, aldus Ronald.

Maar helemaal zoals vanouds is het nu ook weer niet, want vroeger waren er zelfs twee vulpenwinkels in Groningen. In heel Nederland zijn er nog maar vijf winkels over die uitsluitend vulpennen verkopen. Maar er zijn nog steeds echte liefhebbers voor een fraaie vulpen. De Vulpenwereld verkoopt beroemde merken, zoals Mont Blanc en Waterman. Je hebt ze tot duizend euro, hoewel Ronald ooit ook een Japanse vulpen voor 15.000 euro aan een echte lefhebber kon leven. Maar gemiddeld liggen de prijzen uiteraard aanzienlijk lager.

Webshop

Senechal vindt persoonlijk contact met de klanten het mooiste wat er is: hij zoekt graag naar een vulpen die precies bij iemand past. Maar uiteraard is hij ook met de tijd meegegaan, en kan iedereen ook prachtige vulpen bekijken in zijn webshop. Zeker in deze corona tijd is hij blij dat hij daar mee was begonnen, en met hulp van een collega dankzij wie de webshop helemaal up to date is.

Voorzitter Eric Bos hoopt in elk geval dat De Vulpenwereld nog lang in de binnenstad mag blijven. ‘Het zijn juist deze speciaalzaken waarvoor mensen naar de binnenstad komen, en niet voor winkelformules die je in alle andere winkelstraten in Nederland ook al ziet. Dus ik hoop ook voor Groningen dat veel mensen nog maar lang met een mooie vulpen met de hand blijven schrijven!’, aldus Eric Bos.