Innovatie

Waterstof: kansen voor Groningse ondernemers

Vrijdagmiddag 7 juni is er in het Museum aan de A in Groningen een lezing over de groeiende rol van groene waterstof, en mogelijke kansen voor ondernemers in Groningen. Organisator is ENTRANCE – Centre of Expertise Energy. Dit evenement, onderdeel van GroningenSail, biedt een unieke kans voor zowel ondernemers als inwoners van Noord-Nederland om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en ontwikkelingen binnen de groene waterstofeconomie.


Leestijd: 1 minuut

De kennissessie begint ’s middags om half drie (inloop vanaf 14:00 uur) en wordt afgetrapt door Dr. ir. Jan Jaap Aué, directeur van ENTRANCE en lector waterstoftoepassingen. Hij vertelt over de stand van zaken en de toekomstverwachtingen voor groene waterstof in Noord-Nederland. Hierbij worden belangrijke elementen zoals regionale initiatieven, subsidies en het vinden van gekwalificeerd personeel belicht.

Vervolgens zal Tineke van der Meij, een deskundige op het gebied van groene waterstof, aan de hand van concrete verhalen van Noordelijke MKB-ondernemers een beeld schetsen van het groeiende ecosysteem rondom groene waterstof in de regio, zoals het Groene Waterstof Booster ecosysteem. Deze verhalen bieden een inzicht in de praktische toepassingen en kansen binnen de groene waterstofsector.

Aanmelden

Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de aanwezige ondernemers en sprekers. Dit biedt een unieke kans om dieper in te gaan op specifieke aspecten van groene waterstof en om te netwerken met gelijkgestemde professionals. Deelname is gratis, maar aanmelding is wel verplicht.

Aanmelden kan via deze link.