Innovatie

Zeventig unieke winkels in Groningen komen met Lokale Cadeaukaart

De Groningse binnenstad telt steeds meer kleinere speciaalzaken met unieke producten die het winkelen in Groningen kleurrijker en aantrekkelijker maken. Maar liefst zeventig van deze winkels hebben zich aangesloten bij een Stichting Lutje Lokaal. Deze organiseert niet alleen komende zaterdag 25 november een “Lutje Lokale Zaterdag”, maar komt nu ook met een Lutje Lokale Cadeaukaart. Iedereen kan deze kaart aan vrienden of kennissen cadeau doen die dan lekker kunnen winkelen bij aangesloten winkels én horecazaken.


Leestijd: 2 minuten

Lutje Lokale Zaterdag, dit jaar op 25 november, is inmiddels een begrip in Stad. De ruim zeventig ondernemers in de binnenstad en net daarbuiten zetten komende zaterdag dan hun deuren wagenwijd open en maken het extra gezellig. Er is live muziek, vermaak voor groot en klein en in de winkels, cafés en restaurantjes worden bezoekers extra in de watten gelegd.

Bovendien is er dit keer een primeur: een stadswandeling om Groningen te (her)ontdekken, met verhalen uit de rijke geschiedenis en ontmoetingen met de leukste ondernemers.

Nieuwe cadeaukaart

“Met de feestdagen in het vizier zullen veel mensen op Lutje Lokale Zaterdag al uitkijken naar presentjes voor hun geliefden,” zegt Nardia van den Poll, mede-eigenaar van Mary Jane Schoenenboetiek. “Daarom bieden we de Lutje Lokale Cadeaukaart aan. Die is in te leveren bij alle deelnemers van Lutje Lokaal en dat betekent dat de ontvanger van de cadeaukaart altijd iets kan kiezen wat bij hem of haar past. Mode, lifestyle, sieraden, koffie of een behandeling in een beautysalon bijvoorbeeld. De kaart is verkrijgbaar in elke waarde die de gever wenst en in combinatie met onze gratis Stadsgids, waar alle Lutje Lokale ondernemers in staan, is het meer dan een cadeaukaart alleen: je geeft een dagje uit.”

Alternatief voor kerstpakket

Hoewel de coronaperiode alweer even achter ons ligt, kunnen de authentieke winkels en horecagelegenheden in de binnenstad juist nu een duwtje in de rug gebruiken. “We hebben als ondernemers nog steeds last van de gevolgen,” zegt Nardia. “De Lutje Lokale Cadeaukaart komt daarom precies op het goede moment. Want wat is er leuker dan als Gronings bedrijf je medewerkers in plaats van een standaard kerstpakket onze cadeaukaart te geven aan het eind van het jaar? Dan sla je twee vliegen in één klap: je geeft een origineel en duurzaam cadeau en je helpt er lokale ondernemers mee. Hartstikke mooi toch?”

De Lutje Lokale Cadeaukaart is verkrijgbaar bij de Groningen Store en op de website van Lutje Lokaal. Inwisselen kan bij alle ruim zeventig deelnemers, die zijn te vinden in de gratis Stadsgids en op de website. Daar is ook meer informatie te vinden over de activiteiten en verrassingen op Lutje Lokale Zaterdag op 25 november aanstaande.

Opgeven voor de stadswandeling kan via sociale media of e-mail 050@lutjelokaal.nl.

\