Nieuws

4Mijl Groningen: 13.000 lopers genieten van sport, schitterend weer en unieke sfeer

De 4 Mijl van Groningen, die gisteren voor de 34ste keer werd gehouden, was is alle opzichten een geslaagde editie. Bijna 13.000 mensen genoten van de bijzondere sfeer, het prachtige herfstweer en uiteraard van het hardlopen. De afstand van 6,43 km. werd het snelst afgelegd door Roger Kibet uit Oeganda die er 17.27 minuten over deed. Maar íedereen die de 4 Mijl liep mag zichzelf een schouderklopje geven, want de 4 Mijl is bovenal een wedstrijd van mensen die genieten van de loopsport.


Leestijd: 2 minuten

4Mijl Groningen: 13.000 lopers genieten van sport, schitterend weer en  unieke sfeer
4Mijl Groningen: 13.000 lopers genieten van sport, schitterend weer en unieke sfeer

Meer dan 13.000 deelnemers werden zoals ieder jaar weer toegejuicht door vele enthousiaste toeschouwers en verschillende muziekpunten die langs het sfeervolle parcours stonden tussen Haren en Groningen. De laatste loopster, Robin Wolf werd rond 15:30 uur feestelijk onthaald door mascotte Timey, de journalisten en het uitbundige publiek dat massaal naar de Vismarkt was gekomen.

Johan Meijer, event manager van de Menzis 4 Mijl van Groningen, blikt terug op een geslaagde en sfeervolle editie. “Het is ontzettend mooi dat we na zo lang wachten weer een prachtige editie met elkaar kunnen beleven. Zoveel enthousiaste deelnemers hebben hier lang naar uitgekeken en dat bleek ook uit de fantastische sfeer en de blije gezichten die passeerden. Het was weer een top editie”.

Rennende obers halen de finish (Foto: Rieks Oijnhausen).
Rennende obers halen de finish (Foto: Rieks Oijnhausen).

Rogers Kibet won de zonnige 34e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen. De Oegandees, liep de 4 Engelse Mijlen (6,437 km) in een tijd van 17.27. Het parcoursrecord van 17.06 kwam dit jaar niet in gevaar. De Keniaan Jamal Kiprono werd tweede in 17.33. De eerste Nederlander was Richard Douma met een vijfde tijd van 17:51. Bij de vrouwen maakte Eva Cherono haar favorietenrol waar. De Keniaanse topatlete liep een absolute wereldtijd met 19:17. Slechts drie seconde boven het wereldrecord. De Keniaanse Tabitha Gichia (19.49) werd tweede. De beste Nederlandse was Maureen Koster: zij werd vierde met een tijd van 21:03.

Elk jaar staat bij de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra één goed doel centraal. Dit jaar is gekozen voor Stichting Quiet Groningen, die zich inzet voor het verzachten van stille armoede. Onder andere Arjen Robben, Marianne Timmer en Bas Roorda liepen mee aan de Charity Run om geld op te halen voor Quiet Groningen. Pim Loeff en Marian Moesker van Quiet Groningen kregen een cheque van 41.000 euro overhandigd uit handen van Wim Bodewes. Een mooi bedrag dat naar Stichting Quiet gaat.

Aan de vooravond van de Menzis 4 Mijl van Groningen, stond op zaterdag 9 oktober de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra op het programma. Vele deelnemers stonden enthousiast met gekleurde lichtjes en opvallende outfits aan de start om het parcours van Haren naar Groningen op een alternatieve manier af te leggen. Op de fiets, met een step, handbike of met een kinderwagen; velen creatieve varianten passeerden het parcours en verblijden de stad.

Traditiegetrouw vinden de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra ook volgend jaar plaats op de tweede zaterdag en zondag van oktober. Dit valt volgend jaar op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.

(Foto's: Rieks Oijnhausen).

Drukte na afloop.
Drukte na afloop.