Nieuws

Volgende week: nieuwe afrit van A28 naar centrum

Voor het verkeer op de A28 vanuit het de richting Assen wordt volgende week maandag, 8 november, een nieuwe afrit richting het centrum en het station geopend.


Leestijd: 1 minuut

Volgende week: nieuwe afrit van A28 naar centrum
Volgende week: nieuwe afrit van A28 naar centrum

Brailleweg tweerichtingsverkeer

De nieuwe A28-afrit naar het centrum komt straks na de afrit Groningen-Zuid. Automobilisten die deze nieuwe afrit nemen, komen uit op de Brailleweg. Ze kunnen hier alleen linksaf. Rechtsaf, richting de Vondellaan, is niet mogelijk. Het verkeer gaat linksaf onder de A28 door en rijdt dan langs het Noord-Willemskanaal. Dit deel van de Brailleweg is nu nog eenrichtingsverkeer. Nadat het verkeer onder de zuidelijke ringweg door is gegaan, komt het uit op het Emmaviaduct. Vanaf daar is de route naar het centrum en het station ongewijzigd.

Naar de Vondellaan vanuit het centrum

Voor verkeer vanuit het centrum is de Brailleweg na 8 november alleen nog de toegangsweg tot de oprit van de A28 richting het zuiden (Groningen-Zuid/Assen). Vanuit het centrum kun je dan dus niet meer via de Brailleweg naar de Vondellaan rijden. Wil je naar de Vondellaan of een andere straat in De Wijert, dan rijd je vanaf de Brailleweg de A28 op en neem je de afslag Groningen-Zuid (Van Ketwich Verschuurlaan).

Vanaf de Vondellaan naar het centrum

De noordzijde van de Vondellaan is vanaf 8 november tot in ieder geval mei 2022 een doodlopende straat voor auto´s. Het Gomarus College blijft wel bereikbaar. Vanaf het doodlopende gedeelte kan het autoverkeer alleen terug naar de Vondellaan. Deze tijdelijke sluiting heeft te maken met de aanleg van de tijdelijke T-kruising bij het Julianaplein.

Het autoverkeer vanaf de Vondellaan richting het centrum kan het beste naar de Van Iddekingeweg rijden en vervolgens naar de Paterswoldseweg of de Hereweg.