Nieuws

Aantal positief geteste mensen in provincie Groningen daalt verder

Het aantal positief geteste mensen in de provincie Groningen bedroeg de afgelopen dag 47. Dat waren tien minder dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Dat meldt vanmiddag het RIVM. Daarmee lijkt er dus sprake te zijn van een duidelijke daling.


Leestijd: 1 minuut

GGD Groningen voegt test- en vaccinatielocaties samen
GGD Groningen voegt test- en vaccinatielocaties samen

Er was in totaal één ziekenhuisopname.

In totaal lieten 1250 mensen zich gisteren testen; dat waren er 194 meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen.

Het aantal mensen daarvan dat positief testte (55) bedroeg 4.4 %, en dat was 0,6 lager dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (5%).

Het gemiddeld aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners in de provincie Groningen bedroeg 8. En dat was 1,8 lager dan het gemiddelde van de afgelopen 7 dagen (9,8). Dit getal laat zien van hoeveel mensen gisteren per 100.000 inwoners gemeld is dat ze positief getest zijn op het coronavirus.

Van de 47 nieuwe infecties werden er 22 aangetroffen in de gemeente Groningen. Dat waren veertien  minder dan het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de provincie bedroeg de daling zeven in vergelijking tot de voorgaande vierentwintig uur.

Ook landelijk gezien is er sprake van de dalende tendens. Er werden in heel Nederland door de GGD’s 2.130 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, en dat waren er 224 minder dan woensdag.

Een en ander meldt donderdagmiddag het Coronadashboard van de Rijksoverheid