Nieuws

Afdeling Kindergeneeskunde van het Beatrix Kinderziekenhuis wint Langmanprijs

De afdeling Kindergeneeskunde van het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen heeft de Langmanprijs van 2023 gekregen. De jury oordeelt dat de afdeling Noord-Nederland in korte tijd heeft gemobiliseerd om richting ‘Den Haag’ één front te vormen en duidelijk te maken dat iedere regio telt en het kinderhartcentrum in Groningen open moet blijven.


Leestijd: 1 minuut

Foto via Instagram | Nieuwjaarsreceptienn
Foto via Instagram | Nieuwjaarsreceptienn

“Verpleegkundigen, bestuurders, onderwijzers, patiënten en inwoners, eigenlijk heeft iedereen in Noord-Nederland zich ingezet om de landelijke politiek duidelijk te maken dat iedere regio telt én mede in dat kader, het (kind)hartcentrum binnen het UMCG open moet blijven”, schrijft de organisatie erover.

Mede door de Noord-Nederlandse actie en steun besloot minister Kuipers om het kinderhartcentrum in Groningen open te houden, omdat het een belangrijk onderdeel is van de (acute) zorg in het noorden van het land. De Randstedelijke centra kwamen in november bij de rechter in het verweer. De uitspraak volgt donderdag 11 januari.

Langmanprijs

Het is de zesde keer dat de Langmanprijs wordt uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die grenzeloos denkt, handelt, bestuurt, onderneemt en daarmee impulsen geeft aan de Noordelijke opinievorming en/of economische ontwikkeling. De prijs is een initiatief van Stichting Noord-Nederland&, de organisator van de grootste nieuwjaarsreceptie in Noord-Nederland.

De jury bestond uit Jouke de Vries (voorzitter), bestuursvoorzitter van de Rijksuniversiteit Groningen, Eva van Leeuwen, voorzitter Stichting Noord-Nederland&, Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in de provincie Drenthe en Dina Boonstra, directeur van de NOM. De prijs werd uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland waar ruim 650 ondernemers en bestuurders zich voor hadden aangemeld.