Nieuws

Afval tussen Groningen en Drachten blijft liggen: aannemer bang voor bedreigingen

De aannemer die gevraagd is het afval op de A7 tussen #Groningen en Drachten op te ruimen, wil dat niet doen uit angst voor bedreigingen.


Leestijd: 1 minuut

Afval tussen Groningen en Drachten blijft liggen: aannemer bang voor bedreigingen
Afval tussen Groningen en Drachten blijft liggen: aannemer bang voor bedreigingen

Volgens Rijkswaterstaat is het niet zo dat de vaste aannemer die het afval zou verwijderen daadwerkelijk al bedreigingen heeft ontvangen. Maar wel heeft die aannemer laten weten bang te zijn voor bedreigingen. Gisteren werden aannemers in andere delen van het land al wel bedreigd.

Volgens RTV Noord, dat melding maakt van het feit dat de aannemer niet aan het werk durft te gaan, zoekt Rijkswaterstaat nog naar een andere oplossing, en tot zolang blijft de rommel liggen.

Onduidelijk is wie de autobanden en andere troep er heeft neergegooid, al bestaat het vermoeden dat dit te maken heeft met boerenacties.

De Nederlandse burgemeesters waarschuwen er ondertussen voor om niet alle boeren over één kam te scheren. “Extremistische boeren staan niet voor grote meerderheid van de boeren”, zo zei Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, tegen Nu.nl.

Volgens hem zijn de protesterende boeren "geen actievoerders, maar extremisten", die niet voor de grote meerderheid van de boeren staan. Volgens Bruls heeft het geen enkele zin met de extremisten te praten: dat geeft ze alleen maar een podium dat ze niet verdienen.  De meerderheid van de boeren verdient het echter wel om mee in gesprek te gaan om "in verbinding te zoeken naar oplossingen en perspectief".