Nieuws

Agent neergeschoten met eigen dienstwapen


Leestijd: 1 minuut

De 25-jarige verdachte is een uitgeprocedeerde asielzoeker zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij ligt nog in het ziekenhuis en kan nog niet worden gehoord, aldus Dros. Hij was een bekende van de politie en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Omdat er in de omgeving van het station, waar de agent werd neergeschoten, bij onderzoek geen ander pistool is aangetroffen dan het dienstwapen van het slachtoffer, bestaat het vermoeden dat hij met zijn eigen wapen is neergeschoten.

Dros omschreef de agent als ,,toegewijd, professioneel en gewaardeerd.” Binnen het Groningse korps is met verslagenheid op de dood van de politieman gereageerd. Het korps heeft donderdag van gemeenten, korpsen en particulieren uit het hele land ,,warme en emotionele” reacties ontvangen. Ook hebben verschillende korpsen hulp aangeboden.

Burgemeester en korpsbeheerder Peter Rehwinkel liet weten donderdag samen met korpschef Oscar Dros bij de nabestaanden van de man op bezoek te zijn geweest. Hij spreekt van een ,,emotioneel gesprek” waarbij zowel familie als vrienden van de agent aanwezig waren.

Het 29-jarige vrouwelijke slachtoffer was volgens Dros een inwoonster van Baflo. De 22-jarige agent die tijdens het schietincident gewond raakte, is woensdagnacht uit het ziekenhuis ontslagen. Ze maakt het naar omstandigheden goed, al heeft het voorval grote impact op haar gemaakt, liet de korpschef weten.