Nieuws

Agenten moeten mogelijk verplicht bijspringen in ‘Ter Apel’

Agenten worden mogelijk verplicht diensten te draaien in aanmeldcentra in het Groningse Ter Apel en Budel in Noord-Brabant. De onderbezetting is hier zo nijpend dat de korpsleiding overweegt om agenten te verplichten in deze aanmeldstraten aan de slag te gaan. Dat staat in een intern bericht van de korpsleiding dat in handen is van De Telegraaf.


Leestijd: 1 minuut

Voordat de korpsleiding tot verplichting overgaat, wordt eerst nog geprobeerd agenten over de streep te trekken met een verhoging van de dagvergoeding naar 90 euro. Dat was 35 euro. Het bedrag krijgen de agenten bovenop hun salaris. Ook wordt er een vakantievergoeding ingevoerd. Als het dan nog niet lukt de roosters te vullen, kunnen agenten gedwongen naar de aanmeldstraten worden gestuurd.

De maatregel geldt tot 15 september, zo meldt de Telegaaf. In augustus wordt besloten of de beloning ook na die datum blijft.

De politie maakt deze noodsprong wegens onderbezetting bij de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) die moet helpen bij het registreren en identificeren in de zogeheten I&R-straten in Ter Apel en Budel. De AVIM, voorheen de Vreemdelingenpolitie, kampt met een tekort aan medewerkers. Eerder dit jaar kon de dienst ook al met moeite het werk aan. Daarbij komt dat het werk in Budel en Ter Apel niet populair is.