Nieuws

Al 30.000 overtochten geboekt naar Noorwegen

Sinds de aankondiging in november dat er een veerdienst komt tussen de Eemshaven en Noorwegen zijn er al 30.000 overtochten geboekt. De werkzaamheden voor de bouw van terminal in de Eemshaven zijn inmiddels begonnen.  De marketingcampagne via regionale en landelijke media – zowel in Nederland als in Noorwegen – start donderdag.


Leestijd: 1 minuut

Veerboot tussen Eemshaven en Noorwegen gaat emissievrij varen
Veerboot tussen Eemshaven en Noorwegen gaat emissievrij varen

De eerste afvaart van ferryschip MS Romantika staat gepland voor 7 april volgend jaar. Het schip kan 2.500 passagiers vervoeren. Op de eerste afvaarten kunnen vanwege de coronamaatregelen echter maar 1.500 passagiers mee.

Afhandeling afvaarten

De bouw van de terminal in de Eemshaven vindt gefaseerd plaats. De terminal bestaat uit een kantoor voor passagiersafwikkeling (check-in), wachtruimtes, een restaurant en kantoorgebouw voor personeel.

Daarnaast komt er op de terminal een zogenaamde roll-on- roll off brug en een opstelterrein voor vrachtauto’s en auto’s die wachten om aan boord te rijden.

Lokale ondernemers gevraagd

Aan boord van de MS Romantika is er voldoende afleiding en vertier tijdens de overtocht. Zo is het mogelijk om naar de sauna te gaan, te shoppen, maar ook om naar het theater- dat ruimte biedt aan 800 toeschouwers –  te gaan en te genieten van diverse optredens. Er zijn meerdere (specialiteiten) restaurants en diverse bars.

Holland Norway Lins  streeft ernaar om Kristiansand en Groningen met elkaars culturen te laten kennismaken. Begin 2022 zal er bij lokale en regionale ondernemers zowel in Groningen als in Noorwegen een oproep worden gedaan om hun producten/diensten aan te bieden die vervolgens aan boord gebruikt/verkocht kunnen worden.

Duurzaam toerisme

De MS Romantika zal niet alleen passagiers vervoeren, maar ook auto’s, motoren, campers, caravans en vrachtwagens. Drie keer per week vertrekt de MS Romantika vanuit Eemshaven om 15:00 uur en komt vervolgens – na een comfortabele nacht aan boord – aan om 09:00 uur in Kristiansand.