Nieuws

Annelie Burger is de Best Geklede Groninger van 2023

Annelie Burger mag zich de Best Geklede Groninger van dit jaar noemen. De 19-jarige student tandheelkunde droeg een jasje uit de kringloopwinkel, een sweater van haar moeder en een shortje van haar zus. Burger wint met deze titel 500 euro aan shoptegoed bij een van de deelnemers van 050&Mode 2023.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Grace Bregman / 050&Mode
Foto | Grace Bregman / 050&Mode

De uitreiking van de Best Geklede Groninger vond afgelopen zaterdag plaats, tijdens 050&Mode, een jaarlijks terugkerend evenement dat de start van het najaarsmodeseizoen markeert. De binnenstad stond die dag geheel in het teken van fashion en kleding. Niet alleen op straat was er van alles te doen en te zien, ook in tientallen modewinkels stonden bezoekers een verrassing te wachten, van een hapje en een drankje tot een rad van fortuin.

Aan het eind van de dag werd bekend dat Annelie zichzelf de Best Geklede Groninger mag noemen. De jury bestond dit jaar uit influencer Elma van Keulen, eigenaar Paul Vetter van SchoenenZaken en Grace Bregman van de Groningen City Club.

“Hoe duurzaam wil je het hebben?”

“Annelie viel op door haar hippe, leuke uitstraling”, zegt Bregman over de winst. “Ze had een ontzettend leuke combinatie van kleuren aan, die paste bij haar leeftijd én bij het thema van 050&Mode van dit jaar: Sustainable Moments. Het laat maar weer zien hoe je er met een jasje uit de kringloopwinkel, en gepikte trui van moeders en geleende short van zus superleuk uit kunt zien. Hoe duurzaam wil je het hebben?”

Bregman kijkt tevreden terug op het hele evenement. “Er deden bijna zestig ondernemers mee aan de dag, en we hebben van een heleboel teruggekregen dat het een ontzettende gezellige en drukke dag was. Voor bezoekers en vaste klanten is het natuurlijk een leuk extraatje. Het is weer eens wat anders dan zomaar een zaterdag.”